Nieuwe Michelin CrossClimate banden onder de MINI

Over het algemeen zijn er drie type banden voor de dagelijkse autorijder: zomerbanden, winterbanen en all-season banden. Nu is er ook de Michelin CrossClimate band, een zomerband mét winterkeuring. En juist deze band lieten we onder onze FemmeFrontaal MINI monteren! Hoe en waarom? We leggen het je uit in deze video i.s.m. Euromaster:


Vergelijk de zomer- en winterband maar met je favoriete dag- en nachtcrème. Overdag wordt je huid aan andere omstandigheden blootgesteld dan in de nacht en daarom heeft jouw velletje ook andere ingrediënten/bestandsdelen nodig dan ‘s nachts. Michelin heeft geconcludeerd dat maar liefst 65% van de Europese bestuurders in het seizoen op de verkeerde banden rijdt. Best alarmerend, want dit bevordert niet de verkeersveiligheid. Op zomerbanden heb je in de winter veel minder grip doordat het natter en kouder is en wordt de remweg vijf meter langer. En een all-season band zorgt in de zomer voor meer brandstofgebruik.

Michelin heeft daar een oplossing voor gevonden en noemt het de ‘ Michelin CrossClimate band’. Een band waarmee je zowel in de zomer als in de winter kan rijden. De vergelijking met een ‘all season band’ is snel gemaakt, maar toch is het anders. De Michelin CrossClimate band is namelijk een zomerband mét wintergoedkeuring. Je kan er dus ook gewoon mee door een gemiddelde Europese winterbui met regen, hagel en sneeuw banjeren. Het behoudt de voordelen van een zomerband (zuinig en goede rijkwaliteit) én de voordelen van een winterband (goede grip en remweg ). Het is dus een 24-uurs gezichtscrème.

‘Brownie Boy’, onze FemmeFrontaal MINI was toe aan nieuwe banden, de keuze was snel gemaakt: Michelin CrossClimate graag! Scheelt ons een tweejaarlijks ritje naar de garage. Hoe dat in zijn werk, zo’n échte bandenwissel? Daar hielp de vestiging van Euromaster in Amsterdam-Noord ons een handje bij! Bekijk hem nu!

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Lees hier meer over de CrossClimate band van Michelin: 24-uurs creme die werkt!
Lees hier meer informatie over het verschil tussen een winter- en zomerband: het veilige rubber!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Michelin en Euromaster.
Camera + montage: Allard Timmersmans
Presentatie: Odiel & Evelin (FemmeFrontaal.nl)

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Column Laura: Hendels of computers
Zo zat ik gisteren in mijn auto met de zon op mijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *