Slimme dames kopen een oldtimer!

Stel, je hebt geld op de bank staan wat aan het verstoffen is voor een whopping 1 procent rente per jaar. Dat schiet dus echt niet op. Je kan het natuurlijk investeren in de inhoud van je kledingkast, maar wat nou als er een slimmere manier is van je geld beleggen? In aandelen, kunst of, wat dacht je van een auto? Investeren in een oldtimer kan namelijk heel lucratief zijn!

Bijna iedereen heeft er wel van gehoord, Ferrari’s die voor honderdduizenden euro’s geveild worden. De Ferrari 250 GTO is daar een klassiek voorbeeld van. Maar het hoeft niet altijd zoveel geld te kosten. Rond de 10 á 15.000 euro kan je al veel moois kopen. Denk bijvoorbeeld aan een Alfa Romeo Guilia uit de jaren ’70. Toen te koop voor een slordige 14.000 gulden en nu meer dan het dubbele waard. Had dit model een paar jaar geleden gekocht en je had dik winst gemaakt.
guilia 1

Wat zijn de voordelen van het investeren in een oldtimer?

  • Het is en blijft een gebruiksvoorwerp dus je kan er natuurlijk ook in rijden.
  • Je kan de auto in de garage (of woonkamer) neerzetten om van die prachtige vormen te genieten.
  • De waarde van de auto is eenvoudig zelf te achterhalen op het internet, dus je hebt geen ingewikkelde economische kennis nodig.
  • Het rendement kan heel gunstig zijn.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een oldtimer?

  • Maak de keuze voor een gerestaureerde auto of een auto die nog gerestaureerd moet worden. Vooral die laatste keuze kan risico’s meebrengen. Het aankoopbedrag mag dan lager zijn, de kosten om een auto te restaureren kunnen vies tegenvallen en dus hoger uitkomen dan oorspronkelijk begroot.
  • Let op het aantal exemplaren dat van de auto gemaakt is (hoe minder hoe beter), de staat van de auto (geen schades, roest e.d.), de authenticiteit (er moet zo weinig mogelijk aan versleuteld zijn) en de merkbekendheid (het merk moet bekend zijn).
  • Koop de auto bij een betrouwbaar adres en bespaar niet op advies, dan weet je ook waar je in investeert.
Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Maserati 450S-Evelin

Waar koop ik een oldtimer?

Er is in Nederland een aantal bedrijven gespecialiseerd in het verkopen van oldtimers, zoals Prins Classics  Bij deze bedrijven werken mensen die weten waar ze het over hebben. En dat is ook wel nodig, want het is moeilijk te voorspellen welke auto een goede investering is. Maar als je dan een goede oldtimer te pakken hebt is het na een aantal jaar KASSA!

Ik reed onlangs in een hele bijzondere oldtimer, de Maserati 450S (replica). Hoe deze auto eruit ziet? Check de film hier:

En oh ja, je oldtimer laten restaureren, dat doe je hier.

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Maserati GranCabrio Sport: Dropdead gorgeous
Is het ‘t oogstrelende lijnenspel, waarbij elk lijntje prefect in elkaar overvloeit?...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *