Hello handsome! De nieuwe Fiat 124 Spider

Na bijna 50 jaar is er een wedergeboorte van het iconische Italiaanse model, de Fiat 124 Spider. En met een beetje hulp van Mazda is het een puik wagentje geworden!

Vlot is de nieuwe Fiat 124 Spider ook. Hij wordt aangedreven door een 1.4 turbomotor met 140 pk met een handgeschakelde zesversnellingsbak, voor het betere bochtenwerk. De nieuwe roadster is straks leverbaar met talloze veiligheidsvoorzieningen, waaronder adaptieve koplampen en een achteruitrijcamera. Andere belangrijke eigenschappen zijn de zeer sterke structuur, de opmerkelijke torsiestijfheid en het lage voertuiggewicht.

Het model is een eerbetoon aan de originele Fiat 124 Spider, long long time ago. De nieuwe Fiat 124 Spider biedt Italiaanse rijgenot in een open auto met een snufje Mazda MX-5, zie je de overeenkomsten?

Kleurtjes? Allicht een stukje opwindender dan de kleuren van een MX-5: Rosso Passione (pastel rood), Bianco Gelato (pastel wit), Nero Vesuvio (metallic zwart), Grigio Argento (metallic grijs), Grigio Moda (metallic donkergrijs), Bronzo Magnetico (metallic brons), Azzurro Italia (metallic azuurblauw) en de uit drie lagen bestaande Bianco Ghiaccio (parelmoer).

De nieuwe Fiat 124 Spider verschijnt in de zomer van 2016 bij de Fiat-dealers. Prijs? Nog geen idee, maar we schatten in niet veel duurder dan Mazda MX-5.

Comments

comments

Lees ook:  Dit moet je weten over de nieuwe Ford Mustang Mach-E
More from Femme Frontaal

Rijd je een Franse auto, dan heb je meer pech!

Renault: “Roest En Narigheid Achtervolgen U Lange Tijd”, zouden ze dan toch...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *