Wat is ’s werelds populairste autokleur?

Wit is in het vijfde achtereenvolgende jaar dé populairste autokleur van de wereld! De lijst van ’s wereld populairste autokleuren ziet er als volgt uit: wit (35%) zwart (18%) zilver (13%) grijs (10%) rood (7%) blauw (6%) geel / goud (6%) bruin / beige (2%) green (1%). Ieder continent heeft zo zijn eigen smaak, met één rode…euh…witte draad (knipoog).

populaire autokleurenzondertekst

Afrika
In Afrika is bijna de helft (47%) van alle verkochte auto’s wit. Groen verkoopt daar echter heel slecht.

Noord-Amerika
Al jaren aan kop in Noord-Amerika is de autokleur wit, in totaal 27% van alle verkochte auto’s is wit. Een blauwe auto is in opmars evenals de kleur rood.

Zuid-Amerika
Ook in Zuid-Amerika is men helemaal maf van witte auto’s. Maar liefst 37% van alle auto’s op de weg is wit. Op de tweede plek staat de autokleur zilver. Rood is daar bezig met een inhaalslag.

Europa
Je zou het niet direct zeggen als je naar alle saaie spaarbrandertjes op de weg in Nederland kijkt, maar de autokleur zwart is in Europa de meest populaire kleur (21%). Blauw wordt steeds populairder met 9% en wit is een blijvertje. Met als uitblinker, parelmoer wit (2%).

Rusland
In tegenstelling tot Afrika rijden de Russen wel rond in een groene auto (4%), al wordt dat wel steeds minder. Veruit de populairste autokleur is wit. Die kleur steeg de laatste jaren van 6% naar 29% aandeel in de markt. Ook zwarte auto’s vinden Russen tof.

Azië
In Azië reed men altijd rond in een zilveren of grijze auto. Die tijd is echter voorbij, Azië kende een daling van maar liefst 10% van de grijze auto. Yeuh! Ook in Azië is wit de autokleur waar je in gezien wil worden. Nu rijdt maar liefst 41% van de autorijders inAzië in een witte auto. De autokleuren beige en bruin vinden zo langzaam aan ook gretig aftrek in Azië.

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Bron: News24
Door: Sarafina Josefzoon

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Jongeren vinden mening van zus, vader of vriend belangrijkst bij aankoop auto
Wij zeggen altijd: “Zie FemmeFrontaal als je beste vriendin als het gaat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *