Een terugblik op Women’s World Car of the Year 2015

Het wereldje van vrouwen én auto’s is in opkomst. Daarom zijn wij er ook heel trots op dat FemmeFrontaal Odiel jurylid is van Women’s World Car of the Year. De uitslag van 2015 is al even bekend, maar aangezien het jaar er nu toch echt bijna op zit vonden we dit een mooi moment om het nog eens over de spraakmakende winnaars van 2015 te hebben.

De Women’s World Car of the Year award is de enige autoprijs in de wereld waarbij uitsluitend door vrouwen wordt gejureerd. Naast dat we onze stem baseren op liefde voor auto’s, rijervaring én kennis, weten we wat vrouwen verwachten van een auto.

Een overzicht: de winnaars van Women’s World Car of the Year 2015 waren:

Supreme winner & winner ‘SUV/Crossover’:
Niet alleen de winnaar in de categorie ‘SUV/Crossover’ maar ook nog eens de overall winnaar dit jaar: de Volvo XC90“Every now and then a new car is launched that you already know in advance will be a huge success. The new Volvo XC90 is the ideal family and business car when you go for style, comfort, space and security.” Aldus onze eigen Odiel.

Women's World Car of the Year
Familie Car:
‘Family Car of the Year’ is de Renault Epace. De grootste reden is volgens jurylid Ylle Rajasaar van What Car? in Estonia toch wel het design: “Een familie auto moet ruim zijn en de Espace is ruim én ook nog eens gebruiksvriendelijk.”

2016-renault-espace-rear. Women's World Car of the Year

Performance Car & Luxury Car:
Toen was het de beurt aan Mercedes. Met de Mercedes-Benz S-Klasse als ‘Luxury Car’ en de Mercedes-AMG GT als winnaar in de categorie ‘Performance Car’ van het jaar valt dit merk twee keer in de prijzen. Bij de Mercedes-AMG GT heeft Nguyen Hoa, autojournalist uit Vietnam, het toch vooral over het design van de auto: “I like the new design of the Mercedes-AMG GT S. It is really sporty, simple, but attractive. On the road, it is a precise car with a lot of traction.”

Foto: Lars Oosterveen @all rights reserved . Women's World Car of the Year
Foto:Lars Oosterveen @all rights reserved


MercedesBenzSKlasse. Women's World Car of the Year
Dream Car:
Dan is er nog de ‘Dream Car’, een categorie waar wij ieder jaar naar uitkijken. De winaar van dit jaar maakt ons trots. Odiel: “I am really proud of our dream car winner! The new Mazda MX-5 is sex and attitude for an affordable price. Honestly, I wear it as my favourite jacket!”

nieuwe-Mazda-MX5-rood-voor. Women's World Car of the Year

Green Car:
Maar ook de ‘Green Car’ is een superbelangrijke categorie. Winnaar dit jaar is de BMW i8. Niet alleen groen maar werkelijk ook een plaatje om te zien vindt Amerikaanse schrijfster voor radio en tv en jurylid Holly Reich: “Met zijn vleugeldeuren en interieur staat deze nog wel even bovenaan de hitlijsten.”

Foto: Anton van der Wulp @all rights reserved. Women's World Car of the Year
Foto: Anton van der Wulp @all rights reserved.

Budget Car:
Tot slot is er de ‘Budget Car’ categorie waarbij de eer is aan de Scion iM (niet bekend in NL) en de Toyota Auris (je buurman heeft er vast ook eentje). Waarom? De prijs/kwaliteit verhouding klopt gewoon bij de Auris.

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’

Toyota Auris Women's World Car of the Year

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Lekker hoor, de nieuwe Alfa Romeo Stelvio!
Een auto vernoemd naar de meest fantastische bergpas van Italië, de beroemde...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *