Verrassende autorit door L.A.

Ik was laatst voor mijn werk in Los Angeles en had een auto nodig, om me door de grote en drukke stad te verplaatsen. De keuze uit huurauto’s is daar enorm en dat kun je ook zeggen van het formaat. De kleine, zuinige auto’s die we hier veel in Nederland hebben rondrijden, zie je daar bijna niet. Luxe en dure auto’s geven aanzien en weerspiegelen je persoonlijkheid of je bankrekening. Een behoorlijk hoog “zien en gezien worden” gehalte. Typisch Amerikaans natuurlijk maar niet wat wij hier gewend zijn.

Enfin, ik moest dus een keuze maken uit groot of enorm. Het werd een Chevrolet Camaro, een cabrio, ik wilde natuurlijk niet uit de toon vallen, daar in het hippe Los Angeles. Bij het ophalen van de auto moest ik even slikken, wow wat een super coole auto maar slik, gaat het mij lukken om daarin zonder ongelukken op bestemming aan te komen? Wie A zegt moet B zeggen dus daar ging ik, de parkeerplaats af en de weg op.

Maar ik moet toegeven, wat een gaaf gevoel geeft dat, zo’n enorme auto onder je kont, met zo veel power dat een klein beetje gas, je al snel op snelheid brengt. Hoe heerlijk is het om over die snelwegen te zoeven en je de koningin van de weg te voelen? Met een druk op de knop gaat het dak omhoog en heb je de mooie blauwe hemel boven je. Wat geeft dat een kick om als vrouw in een bijzondere en grote auto te rijden en niet opgepropt te zitten in een lekker klein en dus makkelijk in te parkeren autootje.

Lees ook:  Welke verzekering kun je afsluiten voor jouw bolide?

Het rijden ging me eigenlijk heel goed af en ik was snel gewend aan de grootte van de auto. Waar had ik eigenlijk tegenop gezien? Zijn wij Nederlandse vrouwen veel te bescheiden of is het puur het bang zijn om niet te kunnen inparkeren? Ik denk dat heel veel vrouwen zich hierin zien als mindere en zichzelf niet het beste van het beste gunnen.

Ik zou willen zeggen tegen alle vrouwen die op het punt staan een auto te kopen, maak eens een proefrit met het type auto dat je niet zo snel zo uitzoeken maar wel je aandacht trekt. Gewoon doen, het zal je een verrassende rit opleveren. Wie weet kom je thuis met een auto waar je eindelijk eens van kunt zeggen; ‘ja, deze past bij mij”. Alvast ideeën opdoen? Op Gaspedaal vind je occasions van verschillende websites. Op Speurders.nl kun je een gratis advertentie plaatsen van je oude auto.

 

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Superleuke Carpool Karaoke met de Queen of Pop Madonna!
’80 en ’90 bitches here! Na Michelle Obama, Adele en Justin Bieber...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *