Susie Wolff maakt zich sterk voor vrouwen in autosport

Ons racende voorbeeld Susie Wolff besloot dit jaar haar racecarrière te beëindigen, maar beloofde ons dat ze in een andere rol terug zou komen. En nu is ze terug, de 33-jarige Schotse gaat zich richten op de belangen van vrouwen in de autosport. Samen met de Britse autosportbond MSA gaat zij zich inzetten voor de kansen van vrouwen om door te breken in de autosportwereld.

Het initiatief van de voormalige Williams testpilote wordt volgende week officieel gepresenteerd tijdens de Autosport International Show in Birmingham. Susie Wolff vertelt: “Toen ik besloot om mijn carrière te beëindigen, wist ik dat ik graag iets terug wilde doen voor de sport”. Zij reed in 2014 en 2015 meerdere vrije trainingen voor Williams en werd daarmee de eerste vrouw sinds Giovanna Amati in 1992 die in actie kwam tijdens een Formule 1-weekend. “Het was nooit mijn doel om een soort rolmodel te zijn, maar dat ben ik toch geworden.  Ons doel is om vrouwelijk talent te inspireren, om er zo voor te zorgen dat er de sport op de langere termijn divers wordt.”
susie wolff

We kunnen niet wachten om te zien wat dit initiatief precies inhoudt. We houden je op de hoogte!

Lees ook het interview dat FemmeFrontaal had met Susie Wolff in 2015.

Comments

comments

Lees ook:  DIT ZIJN DE CATEGORIEWINNAARS VAN WOMEN’S WORLDWIDE CAR OF THE YEAR 2024
More from Evelin Dorssers
Ford Fiesta ST: Een feest op wielen!
In 2013 uitgeroepen tot Women’s Car Of The World, de Ford Fiesta....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *