Wat was jouw eerste auto?

eerste auto

Hoewel het enige vorm van melancholie weet op te wekken, is het iets waar veel mensen graag op terugblikken: de aankoop van een eerste wagen. Voor velen was het als het de eerste grote aankoop die ze als jonge mensen deden en meteen ook een eerste extreme zelf verworven vrijheid. Onmiskenbaar zijn er aan die eerste wagen een heleboel mooie herinneringen verbonden. Maar welke wagens worden eigenlijk over het algemeen als eerste auto uitgekozen? En spelen daar meer factoren bij mee dan louter de prijs? Ikwilvanmijnautoaf.nl lijst voor u een overzicht op van wagens die je doen wegdromen naar de tijd van toen.

De VW Polo
Een eerste auto die velen zich waarschijnlijk nog zullen herinneren vanuit de garage waar ze hun eerste wagen aanschaften, is de Volkswagen Polo. Deze auto was niet enkel zo populair omdat hij budgetbewijs erg vriendelijk was, ook een meer milieugerichte factor speelde mee. Want toen de eerste Volkswagen Polo van de band rolde, deed het gerucht de ronde dat deze wagen significant minder brandstof verbruikte dan andere soortgelijke wagens van concurrerende fabrikanten. Of zovelen daarom een VW Polo aanschaften uit milieu gerelateerde perspectieven, of enkel om de prijs, is niet duidelijk. Wat wel geweten is, is dat de VW Polo al sinds jaar en dag een van de populairste wagens is bij chauffeurs die voor de eerste keer een wagen aanschaffen.

De VW Golf 3
Alweer een model van Volkswagen, al zijn er zeker evenveel andere fabrikanten waarop jonge chauffeurs beroep deden, maar de Golf 3 staat al jaren bekend als de ultieme eerste wagen voor mensen met een budget bij uitstek. Toegegeven, een streling voor het oog valt deze wagen niet te noemen. En toch valt hij erg in de smaak bij eenieder die enige zin voor retro heeft en daarnaast ook gewoon de basisvereisten in een auto verwacht. Want hoewel hij niet onmiddellijk schoonheidswedstrijden zal winnen, is de VW Golf 3 wel een zeer degelijke auto die volledig aan de basisbehoeften beantwoordt.

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Was een van deze wagens jouw eerste auto? Of droom je weg bij een ander model?

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Column Laura: Vierentwintig uur voor de buis
Wie kent het niet: jij wilt je favoriete serie kijken (zoals Sex...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *