De mooiste auto’s door vrouwen ontworpen!

vrouwen, designers

Je verwacht het misschien niet, maar onderstaande auto’s zijn toch écht door vrouwen ontworpen. En ze zijn alles behalve ‘girly’. Onze favoriet? De nieuwe Honda NSX. FemmeFrontaal staat te trappelen om deze fantastisch sportwagen te testen op het circuit!

Michelle Christensen, designer bij Honda
Eigenlijk wilde ze fashiondesigner worden. Gelukkig heeft haar vader daar een stokje voor gestoken en gemotiveerd haar talenten in te zetten voor automotive: “I am a car geek. I grew up in a big car family, going to dragraces as a kid and working on my dads hot rod”, Michelle.
Michelle Christensen NSX2

Susan Lampinen, hoofd designer kleur & materialen bij Ford
Lampinen is onder meer verantwoordelijk voor de look en feel van de spiksplinternieuwe Ford Mustang. En daar zijn we haar heel dankbaar voor! Wat een prachtige auto is dat geworden. Maar Susan kwam van ver (knipoog): “The first car I designed looked like a Kleenex box.” (Susan staat links voor op de foto).
vrouwen, designer

Tisha Johnson, senior directeur design bij Volvo
Als kind bouwde ze met haar broer al een starwars schepen en laserguns. Bouwen met een praktische visie, dat wel. Met romantiek in design heeft ze niet zo veel, wel met eenvoud: “I was always trying to communicate form in a realistic way”. Haar meest recente project is de onlangs geintroduceerde Volvo S90, een beauty. “A car can have as many as 80 buttons and dials, and we got it down to 9 in the Volvo S90”.
vrouwen, designers

Diana Allen, designer bij Nissan
De Nissan 350Z is van Diana! Een unieke en klassieke sportauto. Ook de in Nederland minder bekende Nissan Titan is een oogappeltje van haar. Wat opvallend is, is dat de Titan een giga pickup is waar het testosteron vanaf vliegt. Diana vindt dat er geen verschil is tussen een autodesign voor vrouwen of mannen. Ze maakt de designs met liefde voor zowel mannen als vrouwen.
vrouwen, designers

Bron CNN

Comments

comments

More from Odiel Mennink

Jaguar F-Type: Groen van Jaloezie

Duimpjes gaan enthousiast omhoog na een blik op zijn woest aantrekkelijke lijf....
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *