Rijtest Subaru Levorg: Geheimtip voor Tijgermoeders

Subaru Levorg

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
9 Drive
8 High Heels proof
6 Flirt factor
7 Value for money
7.6

Eerder mocht FemmeFrontaal collega Manon al een dag op het circuit kennismaken met de nieuwe Subaru Levorg. Onze Subaru liefhebster vond het een lekker ding! Hoogste tijd om deze auto nog eens aan de tand te voelen in een duurtest!

Value for money
Na een week kan ik concluderen dat het een fijne gezinsauto is. Om precies te zijn, dé ideale auto voor Tigermoms. Je kent ze vast wel, van die moeders die alleen het allerbeste willen voor hun kinderen. Celloles als de kinderen twee jaar zijn en een spaarrekening die Harvard mogelijk maakt.

Subaru Levorg

Drive
De Subaru Levorg voelt als een toonbeeld van technische superioriteit. Het állerbeste wat je kunt kopen voor je euro’s. Perfect dus voor compromisloze vrouwen. Tweewielaandrijving bijvoorbeeld. Leuk, maar waarom zou je met minder genoeg nemen als het ook meer kan? Juist! In de Subaru Levorg rijd je altijd rond met vierwielaandrijving. De auto stuurt daardoor anders dan je gewend bent. Het voelt veiliger dan voor- of achterwielaandrijving. En dat is het dus ook. De Subaru reageert spot-on. Een fijn gevoel als je onderweg bent naar celloles en het verkeer zit tegen. Bij het stoplicht ben jij als eerste uit de startblokken met 170 pk en een scherpe automaat.

Subaru Levorg

Flirt factor
Net als Tigermoms doen de Subaru engineers precies datgene wat zij denken dat het allerbeste is. Zij zullen dan ook verbijsterd hebben gereageerd op het nieuws dat hun Volkswagencollega’s sjoemel software hebben geïnstalleerd om meer auto’s te kunnen verkopen. Subaru voert al sinds jaar en dag haar eigen koers, ongeacht wat de buitenwereld lijkt te denken. Zo ook met de ietwat vreemde eyecatcher van deze auto, de luchthapper (hoodscooper). Daarmee is de Subaru Levorg een eigenzinnige en opvallende verschijning.

Lees ook:  Een assorti van Peugeots onder de Spaanse zon: de Peugeot e-308, Peugeot e-208 én Peugeot E-3008

Subaru Levorg

Comfort
Subaru doet meer gekke dingen, beetje technisch, maar de motor is er één van het boxer- model. Dat doet verder alleen Porsche. En dat klinkt dus anders (subaru levorg kofferbakbeter!) en doordat de motor lager is kan de auto een lager zwaartepunt hebben. Terwijl ik het opschrijf realiseer ik me het hoge nerd- gehalte van de auto. Gelukkig oogt het totaal gewoon als een kloeke station. Lekkere kofferbak, fijne stoelen en een druk, onsamenhangend dashboard. Ik raakte af en toe het spoor bijster met al die knopjes. Al zal een echte Tigermom dat niet overkomen. Die neemt het instructieboekje van voor-naar-achter door en zorgt ervoor dat de Subaru geen geheimen meer voor haar heeft.

Belangrijk detail nog; passen de kinderen er allemaal in? Jazeker, maar liefst drie stuks. Het was wel wat passen en meten met die grote autostoelen, waaronder een Maxi-Cosi. Bewijsmateriaal kan ik helaas niet leveren. Waarmee ik nu officieel niet tot de categorie Tigormoms behoor, die zou haar schatjes wel weten te orkestreren voor de perfecte foto.

De Subaru Levorg heeft mijn hart gestolen; een auto die zoveel dingen beter doet dan de middle of the road verdient meer liefde. Ik vergeef hem zijn hoge prijs en neem me voor de geheimtip met velen te delen; jullie zijn de eersten. Want zeg nou zelf, een béétje Tigermom zijn we allemaal.

Signature song Nobody’s Wife- Anouk
“I’m sorry but I ain’t gonna change my ways
you know I’ve tried but I’m still the same
I’ve got to do it my way”

Lees ook:  FemmeFrontaal stapt in het prototype van de nieuwe Škoda Superb

Comments

comments

More from Janneke Licht
BMW X3 M40i: “We aim to please” (vrij naar Mister Grey)
Met veel plezier lever ik op vrijdag de sleutels van mijn bijna...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *