Vrouwen kunnen beter rijden, sorry mannen!

vrouwen

‘Zeker weer een vrouw achter het stuur’. Ik betrap mezelf vaak genoeg met deze gedachten, als vrouw tegen vrouw dan hè. Langzaam optrekken, slordig ingeparkeerd en eeuwig die linkerbaan bezet houden. Niet dus! Ai. Uit Brits onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen beter rijden dan mannen!

Een paar Britse onderzoeksfeiten op een rij:
Het grootste deel van de vrouwen (85%) stopt netjes voor stoplichten die op oranje gaan. Bij mannen is dit 44%. Mannen hebben een negatievere invloed op andere bestuurders, 73% tegenover 54% van de vrouwen. Minder dan de helft van de mannen (46%) spiegelt tijdens het rijden, stuk minder dan de dames: daarvan doet 79% dit.

Wel kunnen mannen beter observeren en anticiperen. Zo zien ze bijvoorbeeld sneller of er iemand in hun dode hoek rijdt. Alle mannen hebben een goede controle over het voertuig, waar 96% van de dames dit heeft. In een SUV en coupé scoren mannen meer punten dan vrouwen. In de MPV en hatchback rijden mannen en vrouwen hetzelfde.

Onzeker achter het stuur
Uit een onderzoek van een Nederlandse autoverzekeraar voor vrouwen blijkt dat vrouwen onzeker zijn achter het stuur. Vooral over het rijden in sneeuw en ijzel, inparkeren en het krijgen van een ongeluk. Daarbij is het niet kennen van de weg voor meer dan de helft een grote onzekerheidsfactor.

Mannen voelen zich prettiger in de auto. Slechts 3% vindt rijden niet fijn, terwijl 16% van de dames het stuur met klamme handjes vasthoudt. Zo was het althans in 2006 volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Zal dat relaxte gevoel van de mannen de reden zijn van hun minder goede beoordeling in Engeland? Misschien. Opmerkelijk is in elk geval dat het grootste deel van de vrouwen (72%) denkt dat mannen betere rijskills hebben. Mannen – en vrouwen – zijn waarschijnlijk verbaasd over de uitkomst; slechts 13% van hen ziet vrouwen als de betere bestuurder….

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Wie is bij jou thuis de beste bestuurder? Jij, je man, je vrouw, je broer, je moeder… Of denk je (net als wij) bij dit onderzoek: lekker belangrijk! Let’s make love, not war (knipoog).

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Volkswagen Beetle Dune: zeg dag tegen het tutjes-stigma
Als je fan bent van dit geliefde automerk hebben wij leuk nieuws...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *