Porsche rijden is net zo verslavend als seks

Porsche

En een brok chocolade! Prof. Dr. Victor Lamme, verbonden aan de faculteit Cognitieve Neurowetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, onderzocht of het rijden in een Porsche net zo verslavend is als zoetigheid en lekkere seks: “Bijzonder aan het onderzoek is dat we niet gekeken hebben naar gedrag, maar naar de hersenactiviteit in relatie tot de vraag of Porsche rijden in potentie verslavend is.”

Voor het onderzoek kregen 21 Porsche rijders in een MRI-scanner korte films te zien van verschillende auto’s. Ter vergelijking kregen zij ook beelden te zien van verschillende stimuli die erom bekend staan hersengebieden te activeren waar verslavingen ontstaan. Denk aan een brok chocolade, kopje dampende koffie en hete seks, Uit de resultaten kwam naar voren dat het positieve gevoel dat wordt opgewekt door het zien van een Porsche ook plaatsvindt in een gebied dat de nucleus accumbens wordt genoemd. Hét genotsgebied in ons brein.
Porsche


Foto header: Frank A. Evers

Lees ook onze rij-impressie met de Porsche 911 4S carrera!

Comments

comments

Lees ook:  Nissan Ariya: Veelbelovend en 100% elektrisch
Written By
More from femmefrontaal
Hoe gehecht ben jij aan je auto?
Zeg eens eerlijk, op een schaal van 1-10: Hoe gehecht ben jij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *