Altijd al een kijkje willen nemen in de Tesla fabriek in Tilburg?

Tesla fabriek

Zo nu en dan heb je geluk, dan nodigt Tesla toekomstige Tesla-eigenaren én pers uit voor een speciale tour door haar fabriek in Tilburg. De aanleiding voor ons bezoek aan de Tesla fabriek? De nieuwe Tesla Model X. Om je nog even in spanning te houden, nemen we je eerst mee de fabriek in, zo clean en fotogeniek. Het lijkt stiekem wel op een laboratorium.

De Tesla fabriek in Tilburg is speciaal gebouwd voor de Europese markt. Het is geen oldschool autofabriek met heren in oliebesmeurde overalls, maar een assemblagefabriek met robots in de kleur rood. Alle kant-en-klare onderdelen van een Tesla worden hier in elkaar gebouwd. Daarna wordt iedere Tesla, voordat het naar de klant gaat, getest op kwaliteit. Dit gebeurt onder meer op de speciaal aangelegde indoor testbaan in de fabriek, van ruim 700 meter. Dat kan dus gewoon lekker binnen, omdat de auto geen vieze stoffen uitstoot tijdens het rijden. Hier wordt de volledig elektrische auto getest op snelheid (off course), maar ook op balans, comfort en veiligheid. Ook FemmeFrontaal gaat mee het indoor testcircuit op, als bijrijder. Met alle ramen open en standje ‘Ludicrous speed’ AAN gillen we toch even bij het optrekken, waren dat nou G-krachten? Hell Yeah! Het blijft kicken van 0-100 km/u in 3 seconden, just saying.
Tesla fabriek
Tesla fabriek
Tesla fabriek
Tesla fabriek
Tesla fabriek

De Tesla fabriek in Tilburg is ronduit fascinerend en onwijs fotogeniek. Met her en der een techneut, maar vooral geavanceerde robots worden de Tesla’s in elkaar gezet. In de smetteloze fabriek hangt een serene sfeer, het is er bijna rustgevend. De fabriek in Nederland is groot, maar niet zo groot is als de momenteel in aanbouw Gigafactory in Reno (Nevada). Want daar moet het straks écht gebeuren. Dat wordt dé batterij-fabriek van Elon Musk, de eigenaar van Tesla, waar straks giga veel accu’s geproduceerd gaan worden. Voldoende accu’s voor 500.000 Tesla’s wereldwijd. Wauw. Think Big and bold. Dat doen die Amerikanen goed.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Oh ja, nieuwsgierig naar de nieuwe Tesla Model X? Klik snel verder!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Je auto particulier verkopen via Marktplaats: 5 tips!
“Wat? Verkoop jij Brownie?”, mijn beste vriendinnetje kijkt me verbaast aan. Het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *