Libya Rally 2016: powervrouwen team

Libya Rally
Photocredit: Rachel van Lier-Rietveld/ Rachel Photography.

Wij leven voor het powervrouwen image, zeker in de autowereld moedigen we dit vol overtuiging aan. Trots zijn wij dan ook dat Nederland als eerste ter wereld mee doet aan de Libya Rally met een ‘all-female’ rallyteam, van piloot tot marketing: het onna-onna rallyteam.

Voor iedereen die niet bekend is met de Libya Rally, deze ruim 2700 kilometer lange, cross-country rally vindt plaats dwars door de Marokkaanse woestijn. Denk aan veel zand en heuvels. Samen met de Dakar Rally is het een van de zwaarste rally’s ter wereld en voor dit jaar worden maar liefst 400 deelnemers bij de startlijn verwacht. Zo ook Sascha Bloemhoff en Yvette Olde Monnikhof die samen met hun Toyota Landcruiser HDJ80 de enorme zandbak zullen uitdagen.

Libya Rally 2016 onna-onna team

onna-onna rallyteam Libya Rally 2016
Photocredit: Rachel van Lier-Rietveld/ Rachel Photography.

Het bij elkaar krijgen van een vrouwenteam bleek zo makkelijk nog niet. Het aantal vrouwelijke monteurs in Nederland is namelijk op één hand te tellen. Toch gingen Sascha en Yvette na hun deelname vorig jaar vastberaden op zoek naar het perfecte vrouwen rallyteam. “Wij stonden zo versteld van de verbazing van anderen over onze deelname, dat we van mening waren dat het groter, beter en professioneler moest. Het is hoog tijd om ook op dit terrein voorbeelden te hebben en vrouwen in de techniek zowel ervaring als een podium te bieden”, we hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Het team samenstellen is in ieder geval gelukt en wij moedigen de dames vanuit Nederland vast aan.

Libya Rally

onna-onna, wat in het Japans vrouw betekent, is in Nederland dé verzekeraar die zich onderscheid door de vrouwelijke kijk op verzekeren. Zelfvertrouwen stimuleren, in het leven, in ondernemen, maar ook achter het stuur is de missie van onna-onna. Want wie is er niet onzeker achter het stuur? Zelfs wij vinden offroad rijden door mul zand en steile heuvels spannend. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij het damesteam maximaal ondersteunen in de woestijn.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Libya Rally

De achtste editie van de Libya Rally vindt plaats van 14 tot en met 21 april en is te volgen op RTL7. Wij kunnen niet wachten! Houd FemmeFrontaal in de gaten voor een verslag.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Verplicht een zwarte doos in elke auto
Het Verbond voor Verzekeraars roept de overheid vandaag in een brief op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *