Voor deze auto’s vallen de meeste vrouwen

vrouwen, auto's

Hebben mannen andere auto’s dan vrouwen? Een vraag die we ons eerder al afvroegen. Is het waar dat vrouwen in eerste instantie gaan voor praktisch en mannen meteen denken aan de buitenkant? Want dat is toch wel het stereotype idee dat veel van ons hebben. Gelukkig hebben wij, vers van de pers, de laatste kwartaalcijfers van VWE ontvangen. Welke auto’s kopen vrouwen en waar gaan de mannen liever voor?

Met de Fiat 500 bovenaan en de Renault Twingo op nummer één wordt al snel duidelijk dat de Nederlandse vrouw anno 2016 gaat voor een compact model. Want klein is toch een stuk praktischer dan groot, zeker als je in de stad woont. Maar wat is er dan gebeurt met de liefde voor MINI’s? Nou helemaal niks. De MINI staat nog steeds op nummer 6 in het rijtje met auto’s die vrouwen vaker kopen dan mannen. Het goedkoopste MINI model, de MINI 3-deurs, gaat nieuw al voor tegen de twintig duizend euro. Vanaf 19.990 om precies te zijn, waar een nieuwe Fiat 500 dan toch een paar duizend euro goedkoper is.

vrouwen, auto's

Dan het mannen lijstje. Welke auto’s kochten mannen het afgelopen kwartaal vaker? Boven aan staan de Nissan Qashqai, een stoere crossover, en de Kia Sportage. Twee modellen die qua look en feel wel iets van elkaar weghebben. Qua prijs zit er weinig verschil tussen de twee. Wat wel opvallend is dat de auto’s op het mannen lijstje over het algemeen meer kosten dan die op het vrouwen lijstje.

Mannen geven dus nog steeds meer geld uit aan hun auto dan vrouwen. Hun auto is hun visitekaartje en de gemiddelde vrouw is nog steeds haar eigen visitekaartje en geeft weer meer geld uit aan haar garderobe.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Bron: VWE/Finnik

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Van ruilen komt huilen, maar van autodelen niet
Steeds meer autobezitters doen het: autodelen. En waarom ook niet, want auto’s...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *