Je auto particulier verkopen via Marktplaats: 5 tips!

Marktplaats

“Wat? Verkoop jij Brownie?”, mijn beste vriendinnetje kijkt me verbaast aan. Het is de eerste keer dat ik een auto particulier verkoop via Marktplaats én ik vind het me toch een potje spannend! Want hoe zorg ik ervoor dat mijn MINI opvalt tussen alle andere MINI’s? Ga ik tijdens een proefritje mee, of niet? En kan ik überhaupt wel afscheid nemen van mijn MINI?

Hij is mijn businesscard on wheels. Zelfs mijn omgeving is in shock: “Maar jij rijdt al in een droomauto, wat wil je nog meer?” Nou ja, achterwielaandrijving en een middenmotor, antwoord ik dan. Maar mijn hart huilt wel een beetje. Mooie momenten heb ik beleefd met mijn MINI Cooper cabrio: van Europese roadtrips tot spannende file flirts, hij heeft model gestaan voor talloze fotoshoots en video-opnames. Vereeuwigd is hij.

Marktplaats Stop de emotie. Ik moet mij gaan opstellen als een échte autoverkoper. Want, waar een wil is, is een weg. En omdat MINI onlangs is uitgeroepen tot ‘Occasion van het Jaar 2016’ is het NU de tijd om hem te verkopen. Maar de concurrentie ligt op de loer. Hoe heb ik ervoor gezorgd dat mijn MINI advertentie opvalt? Ik geef je 5 tips:

1. Met een persoonlijk en sterk verhaal in de omschrijving van de auto. In de advertentie heb uitgebreid verteld waarvoor ik de MINI heb gebruikt en wat deze MINI juist zo bijzonder maakt.
2. Ik heb hem van tevoren goed gewassen en grondig uitgemest. Belangrijk, want je past in de winkel liever ook geen vieze kleren aan. Als je een auto te koop zet, moet hij blinken!
3. Ik heb hem met de zon in de rug gefotografeerd op een mooie zonnige lentedag. Goede belichting is namelijk essentieel om de belijning en de kleur van de auto duidelijk naar voren te laten komen. Ook heb ik alle interessante details, zoals de lederen bekleding en de ‘always-open-meter’ goed op de foto gezet.
4, Ik heb zoveel mogelijk feiten over de auto in de advertentie vermeld. De juiste kilometerstand, kenteken, type, uitvoering, onderhoudsboekjes. Ook heb ik aangegeven wat alle opties zijn en welke grappige accessoires er nog meer op de MINI zitten.
5. Tot slot heb ik mijn mobiele nummer in de advertentie vermeld. Op die manier ben ik goed bereikbaar voor de potentiele nieuwe eigenaar van mijn MINI.

Lees ook:  Citytrips met de elektrische auto: drie bestemmingen

“Kunnen wij binnenkort een proefritje maken met uw MINI?” Oh jee! Maandag komt er al een potentiele koper om een proefrit te maken met ‘Brownie Boy’, mijn schattige MINI, in de kleur Hot Chocolat. Kortom, fase twee van het verkoopproces gaat van start. Benieuwd hoe dit afloopt en of dit emotioneel trek? Houd de FemmeFrontaal blog bij!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
2017 World Car of the Year is… de Jaguar F-Pace!
Tadaa! De prijs gaat naar Jaguar’s allereerste SUV. Met twee andere SUV’s...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *