Wagen van het volk nog steeds het meest populair

Volkswagen

We hebben allemaal wel een droomauto. Die ene auto waar je ooit een keer in wilt rijden en het liefst zelf op de oprit zou hebben staan. Maar als het erop neer komt zien we in Nederland weinig race monsters en over-de-top-auto’s voorbijkomen. We gaan vanwege het prijskaartje of omdat het gewoon praktischer is vaak voor iets totaal anders. Dit zijn de auto’s en automerken die in Nederland het meest verkocht worden.

Misschien niet geheel verassend als je naar de titel van dit artikel kijkt, het automerk dat het afgelopen kwartaal het meest verkocht werd was Volkswagen. Cijfers van het datainstituut voor voortuigen (VWE) lieten zien dat zowel bij de Nederlandse mannen als vrouwen het merk bovenaan staat in de top tien. Toch zit er per geslacht verschil in. Vrouwen kochten met name de Volkswagen Up! en Polo, mannen gaan anno 2016 ook voor de Polo maar als tweede voor de Volkswagen Golf. Over het algemeen staat dit automerk in ieder geval vooraan. Niet erg verassend vinden wij want kijk op de snelweg om je heen en je ziet het logo binnen vijf seconden wel voorbijkomen. Sjoemelwagen of niet…

Op nummer één staan is een gevaarlijke positie. Iedereen neemt met alle liefde je plek in. Maar voorlopig is het wel duidelijk dat het Duitse automerk in ieder geval nog steeds populair is in Nederland, op de hielen gevolgd door Renault, Peugeot en Opel.

Comments

comments

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies
Written By
More from femmefrontaal
Hanna Verboom verliefd op haar BMW
Op Twitter gaf, actrice en oprichter Cinetree, Hanna Verboom ons een kiekje...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *