De top 3 leukste caravans om te pimpen!

caravans, pimpen

De tijd dat caravans suf en stoffig waren is voorbij! Caravans zijn populairder dan ooit. In de eerste drie maanden van dit jaar werden zelfs 24% meer campers en bijna 5% meer nieuwe caravans verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Eenmaal in bezit van zo’n caravan wil je hem natuurlijk pimpen als een malle. Want, mooi roze is niet lelijk!

En wat blijkt, ruim 30% van de caravanbezitters pimpt haar caravan. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Marktplaats. Tijd om de bruine oude dame onder handen te nemen dus. Wat heb je nodig om zo’n kippetje leuk te restylen? Nou, met een likje verfje, een vrolijk gordijntje, kleurrijk tapijtje én grappig behangetje kom je al heel ver! Ga jij ook overstag?
caravans, pimpen

Dan zijn dit de top 3 beste caravans om te pimpen:

1. Oude Kippetjes zijn immens populair (geboortejaar ongeveer 1970-1980). Ze hebben een leuk retro uiterlijk, het interieur is makkelijk aan te pakken en ze zijn relatief goedkoop.

2. Kip Kompakt: Ook deze Kippen doen het goed. Ze zien er misschien iets minder charmant uit dan de oude dames, maar je kunt ze net zo goed om toveren tot iets leuks. Daarnaast is het pop-up dak natuurlijk ook een dik pluspuntje.

3. Constructam: Dit iconisch design is het Volkswagen busje onder de caravans. Deze caravan doet liefhebbers watertanden. Het grootste dilemma’s zijn de rottende bodem en de vraag of het mooie houtwerk blijft of een likje verf nodig heeft. Grote kans dat je hart zo hard klopt door deze caravan dat je dit waarschijnlijk vergeet en dit kleine paleisje gewoon koopt.
caravans, pimpen

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Vooral hippe en jonge ouders en alleenstaanden zijn wel te porren voor een gerestylede caravan. Het opknappen van de caravan is meestal een doe-het-zelf-klusje (73%). Slechts een klein aantal mensen met twee linkerhanden schakelt een vakman in (9%). Meestal worden de keuken, gordijnen en bankjes vervangen en schilderen we de binnenkant. Ook een nieuw bed blijkt wenselijk. En eerlijk is eerlijk, wij kunnen ons geen betere vakantie voorpret bedenken dan het pimpen van je eigen caravan! Geen inspiratie? Lees dan Caravanity, dat boek staat bomvol ideeën om je caravan naar eigen smaak te restylen. Ook de caravan door ons gefotografeerd is door één van de schrijfsters, Judith Miedema, gepimpt!
caravans, pimpen

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Nieuw bij FemmeFrontaal: High Heels Rating
Nieuw bij elke rij-impressie van FemmeFrontaal: een 'High Heels Rating'. Met dank...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *