Nog meer verkeersborden.. yeah?!

We twijfelen allemaal wel eens over een verkeersbord, toch? Zeker als je al jaren en misschien wel decennia in het bezit bent van een rijbewijs. De simpele kennen we natuurlijk allemaal. We weten dat een rond bord met het getal 100 en een rode rand betekent dat we max 100 km/u mogen rijden. We weten ook allemaal precies wanneer we op een voorrangsweg rijden. Dit zijn de borden die we dagelijks tegenkomen. Ook de rest van de borden moeten we kennen en helaas komen er steeds meer bij. Of is dat toch positief?

Nieuwe verkeersborden in 2016
Laatst hadden we het al over de top 6 ergernissen in het verkeer, en vast zitten achter een slak stond toch echt met stip op nummer één. Of je nou haast hebt of niet, niets laat je handen zo erg jeuken als iemand die het gaspedaal gewoon NIET kan vinden. Maar dan zijn er ook nog de voortuigen die gewoon echt niet harder kunnen of mogen. Denk aan tractoren, lijnbussen of joekels van vrachtwagens. Je zal er maar achter zitten.

Voor deze situaties brengen de nieuwe verkeersborden die per 1 januari 2016 ingaan een oplossing. Ook komen er twee borden bij die aangeven aan welke kant van de weg zich een uitwijkplaats bevindt. Geen duellerende acties in smalle straatjes waarbij zowel jij als de bestuurder tegenover je uiteindelijk op de rem moet trappen. Oftewel, door deze 14 nieuwe verkeersborden te kennen help je dus vooral je zelf! Vergeet daarom niet onderstaande afbeelding even in je hoofd te printen, en safe driving!

nieuwe verkeersborden

Geschreven door: Isabeau Kamphuis
Bron: vvn.nl
Header foto, bron: Flickr

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Toffe car wraps
Soms wil je je auto ook eens leuk aankleden, niet? Een goeie manier...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *