Kia Stinger: sex-allures uit een onverwachte hoek

Kia Stinger

Kia is een merk dat je veel tegenkomt als je op de snelweg om je heen kijkt, maar niet het merk waar je aan denkt bij het winnen van een designprijs. Toch is niks minder waar want de nieuwe Kia Stinger sleept vlak na de onthulling al de EyesOn Design Award voor ‘Production Car Design Excellence’, en terecht. De Kia Stinger mag er zijn.

Kia Stinger

Normaal gedomineerd door hele andere merken stal Kia dit jaar de show bij de EyesOn Design Awards in Detroit. De sportsedan is volgens beloftes van Kia de best presterende Kia auto tot nu toe. “In tegenstelling tot andere Kia’s die aan de Stinger voor gingen is dit echt een droomauto voor ons, en hier in Detroit komt die droom eindelijk uit na jaren van hard werk en toewijding door een gepassioneerde groep designers, engineers en executives van over de hele wereld”,  zei Kia Motors America’s VP Orth Hedrick tijdens de award uitreiking. “Van het Stinger’s GT-concept tot aan het uitwerken van details en aanpassen op het legendarische Nurburgring circuit, niets werd overgeslagen en het resultaat is simpelweg prachtig.”

Kia Stinger

Kia Stinger

En dit is hem dan, de Kia Stinger, van binnen en van buiten. We hebben er een tijdje op moeten wachten aangezien het concept al bekend werd gemaakt in 2011 maar we moeten toegeven dat het eindresultaat best sexy is, we like it! To be honest: dat hebben wij nog nooit gezegd over een Kia.

De auto komt waarschijnlijk aan het einde van dit kalenderjaar op de markt voor een nog onbekende prijs. Nog even afwachten dus!

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
FemmeFrontaal roadtrip naar Rome!
We winnen een prijs! “Congratulations! You’ve won the Mazda Friends of MX-5 reward:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *