Blog: op naar de Internationale MINI Meeting in België!

Onlangs week vond de Internationale MINI Meeting (IMM) plaats in het Belgische plaatsje Lommel. Als kersverse redacteur van FemmeFrontaal toog ik op uitnodiging van MINI naar onze zuiderburen voor een festival report. Want hoe voelt het om omringd te zijn door alleen maar MINI’s en MINI-fans? 

Internationale MINI Meeting

Geheel in stijl reed ik met een gloednieuwe MINI Cooper cabrio naar Lommel. Ik straalde van oor tot oor in de bijzondere blauwe MINI. Met het dakje open ervoer ik het ultieme vakantiegevoel; zonnebril op en heerlijk toeren over de binnen weggetjes, Wat een super gevoel. De MINI Cooper cabrio rijdt echt heerlijk, van een eco- tot sportstand, voor iedere rijsmaak is er wel wat te kiezen. Zelf had ik hem op standje ‘sport’ gezet. Fijn die stoot in je onderrug bij het gasgeven!

Internationale MINI Meeting

Internationale MINI Meeting

Op het event stonden zoveel MINI’s, dat waar ik ook keek, ik overal MINI’s zag! Van het oudste type (denk Mr. Bean), tot het allernieuwste model. Erg bijzonder om te zien dat er zoveel échte MINI-fans op de Internationale MINI Meeting afkomen om hun trots te laten zien of om te genieten van alle mooie MINI’s aldaar. Naast de vele bijzondere MINI’s ontmoette ik ook veel ‘clubjes’; zo had je bijvoorbeeld de Hollandse hoek, het Duitse kamp en de Britse diehards. Het voelde werkelijk als een dorp op zich: one big happy MINI-family!

Internationale MINI Meeting

In de VIP-tent ontmoette ik de heer Aaltonen. Hij mocht natuurlijk niet ontbreken op dit MINI-event. Rauno Aaltonen, geboren in 7 januari 1938 in Finland, is een échte autosportman. Halverwege de jaren 60 werd hij fabrieksrijder bij de British Motor Coporation (BMC), zij waren erg actief met de MINI Cooper. Hij werd Europees kampioen, schreef de RAC Rally op zijn naam en later volgde nog een megasucces. Hij schreef de laatste zege voor MINI in de Monte Carlo op zijn naam! Kortom: met deze man MOET ik een selfie maken!

Lees ook:  XPENG P7 Performance: De proef op de som

Internationale MINI Meeting

Of ik ook nog een rondje in een oeroude MINI wilde rijden? Ja, natuurlijk! Nog geen één seconde nadat de vraag was gesteld zat ik al in een klassieke MINI. Helaas wel aan de verkeerde kant. Oeps. Snel wisselen van zitpositie en starten maar! Wauw, wat een geluid produceert de oude MINI! Hij rijd natuurlijk wel vrij stug en is erg spartaans, toch zat er nog best veel power in het kleine doosje! Dit had ik niet verwacht. Met een big smile stuiterde ik daarna over het terrein, ik voelde me één met alle MINI-fans.

Internationale MINI Meeting

Wat een dag! Met een overdosis MINI in mijn hoofd, reed ik voldaan met de nieuwe MINI Cooper cabrio huiswaarts. Mijn eerste report voor Femme Frontaal zit erop! Eentje om niet te vergeten.

Comments

comments

More from Rianne Bergman
Peugeot 308 GTi 2017: Gotta love Coupe French!
“Ik trek de Peugeot 308 GTi aan als mijn favoriete sneakers en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *