Zin in een retourtje Groene Hel?

Mercedes-AMG GT R Groene Hel

Ben je dit weekend op het Goodwood Festival of Speed, dan heb je al de eer gehad hem te ontmoeten, de ‘Groene Hel’ van Mercedes: de waanzinnige Mercedes-AMG GT R! Vernoemd naar de roemruchte Nürburgring.

Nog niet eerder heeft Mercedes-AMG zoveel technologie uit de autosport in een productiemodel gestopt als bij de nieuwe AMG GT R. Even wat jargon: frontmiddenmotor, V8-biturbomotor en een vermogen van 585 pk. Maar daarmee zijn wij er nog niet. Wat dacht je van een superslick onderstel, nieuwe aerodynamica en een lichtgewicht constructie. Bredere spatschermen voor en achter maken een grotere spoorbreedte voor optimale grip en nog hogere bochtensnelheden mogelijk. De verkoop start eind 2016, de levering in Europa begint in het voorjaar van 2017.

FemmeFrontaal was al diep onder de indruk van de AMG GT S. Maar dit is werkelijk waar fenomenaal, niet? Alleen al die kleur, gedurfd.

Mercedes-AMG GT R Groene Hel
Mercedes-AMG GT R Groene Hel
Mercedes-AMG GT R Groene Hel

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
De nieuwe Volvo V60 is daar!
Lievelingetje van menig huishouden, de Volvo V60. En er is een nieuwe...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *