Een speeddate met SsangYong

SsangYong

Bij het merk SsangYong zal niet gelijk bij iedereen een belletje gaan rinkelen… SsangYong is een klein Koreaans automerk dat nog redelijk onbekend is in Nederland, maar upcoming. En mocht je het je afvragen? De naam SsangYong is afkomstig uit een Oosterse legende en betekent dubbele draak.

SsangYong

Het bedrijf werd al opgericht in 1954 onder de naam Hadonghwan Motor Company en bouwde voornamelijk jeeps voor de US Army. Het was pas in 1986 dat de onderneming werd opgenomen in de Ssangyong Business Group, wat later weer veranderde in SsangYong* Motor. SsangYong is nu voornamelijk bekend als autofabrikant van 4WD-SUV’s en terreinauto’s.

Dit alles maakte nieuwsgierig naar de auto, helemaal omdat deze in België als gezinswagen van het jaar is betiteld. Wat missen wij in Nederland? Tijdens de dag van de kennismaking togen we naar Antwerpen, alwaar we in een SsangYong Tivoli op ontdekkingstocht gingen in en met de auto. Eerste wat opvalt aan de urban SUV is dat de buitenkant dynamisch oogt. Ronde lijnen en ruim in zijn vel. De kleine crossover is voorzien van een turbo motor en dat is te merken tijdens het rijden (het heeft een inhoud van 1,6-liter en je kan kiezen tussen een benzine- of diesel-uitvoering). Fijn! Qua zitruimte is er ook niet veel op aan te merken. Het is comfortabel toeren in de Tivoli, hoewel gezegd moet worden dat als je gewend bent aan veel luxe, je niet te veel moet verwachten. De uitrusting is compleet, maar niet hyper-modern.

SsangYong

Het is moeilijk een heel uitgebreid oordeel van mijn SsangYong-ervaring te schrijven, daar de rendez-vous daar eigenlijk te kort voor was. Deze eerste ‘date’ heeft echter wel nieuwsgierig gemaakt. En het gegeven dat de Koreanen niet stil lijken te zitten (zo gaat het nieuws dat we ook in 2018 een nieuw model kunnen verwachten, en wel een opvolger voor de zogenaamde Korando) maakt helemaal dat een nadere kennismaking eigenlijk wel nodig is. Het enthousiasme over deze nog vrij onbekende Koreaanse vierwieler is hoe dan ook aangewakkerd!

Lees ook:  Fiat 600e: dit is wat je moet weten over het elektrische retro model uit de Fiat Fabriek

Een SsangYong Tivoli is verkrijgbaar vanaf 22K.

Comments

comments

Written By
More from Imke Walenberg
Hip auto meubilair
Vroeger kon je als kind nog wel eens een dekbedovertrek van je...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *