Cabrio’s voor vrouwen? Nope!

cabrio's

Voorheen was het percentage mannen en vrouwen dat voor een cabriolet koos nog gelijk, maar de nieuwe statistieken luiden anno 2016 anders: Nederlandse mannen rijden bijna twee keer zo vaak in een cabriolet als vrouwen. Dit blijkt uit een onderzoek van leasemaatschappij Alphabet onder ruim 80.000 leaserijders.

In 2012 en 2013 domineerde de vrouw nog als cabrio-bestuurder. De Fiat 500 was in deze jaren namelijk de absolute favoriet en dit zijn volgens Simon Corsèl, manager corporate communication & PR bij Alphabet, de modellen die vaak als cabriolet geleased worden.

Waar de Nederlandse mannen het liefst in een cabriolet rijden, zijn het in België nog altijd de vrouwen die liever geen dak boven hun hoofd hebben.

Naast het feit dat steeds meer mannen voor kleinere leaseauto’s zonder dak kiezen, blijven de luxere wagens interessant voor hen. Denk hierbij aan een Audi A5, Volvo C70 of een Mercedes E-klasse. De vrouwen kiezen nog altijd voor de compacte auto’s, zoals een Fiat 500, een MINI of een Citroën DS. Met een compacte auto kunnen we toch beter inparkeren (knipoog)!

Nu mannen steeds liever in een cabrio gaan rijden, kunnen we er niet meer om heen. Een wapperende vetkuif en een semi-nonchalant armpje uit het raam of de zon die weerkaatst op een kalend achterhoofd. Afknapper of niet?

Comments

comments

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’
More from Rowan Peperkamp
Nissan Ariya: Veelbelovend en 100% elektrisch
Nissan gooide met de Leaf vanaf 2016 hoge ogen met vooruitstrevende technologie,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *