Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

Het Women’s World Car of the Year award-seizoen trapt af met een shortlist kandidaten. Deze auto’s maken allemaal kans op een categorie-zege of dé felbegeerde titel WWCOTY World’s Best Car 2024.

Meer dan 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen en 5 continenten verdelen binnenkort hun punten over maar liefst 63 auto’s. 

Kandidaten

Tijdens de eerste stemmingsronde selecteren de WWCOTY-juryleden een winnaar per categorie. De auto’s die daarbij de hoogste score halen, gaan door naar de volgende ronde, waarin ze definitief kans maken op de titel WWCOTY World’s Best Car 2024. 

Op 29 januari maken we de categorie-winnaars bekend. Welke auto bekroond wordt tot WWCOTY World’s Best Car 2024, vertellen we je op 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag. 

Dit zijn de kandidaten: 

Women’s World Car of the Year

Het doel van deze unieke award is om de beste auto’s van het jaar een podium te geven én een stem te geven aan vrouwen in de autowereld. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde criteria die consumenten in acht houden bij het kopen van een auto. Denk hierbij aan veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak en duurzaamheid. 

De winnaar is trouwens geen ‘vrouwenauto’, simpelweg omdat dat dat niet bestaat. Het is een auto voor iedereen! Benieuwd naar de onze ervaringen met sommige van de 63 kandidaten? Check dan onze rijtesten.

Comments

comments

Lees ook:  Dit zijn de categoriewinnaars van Women's World Car of the Year 2023
More from Rowan Peperkamp
Op zoek naar de goedkoopste pomp
Heb jij in 2019 staan vloeken en tieren tijdens het tanken? We...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *