Mijn nieuwe Mazda MX-5: Ladies and gentlemen… I got him!

Mazda MX-5

YAY, HE-IS-MINE! Check mijn nieuwe businesscar(d) on wheels! Vanaf het eerste moment dat ik de nieuwe Mazda MX-5 in levenden lijve zag, wist ik het. Dit wordt mijn auto. Ooit. En dat is alweer bijna twee jaar geleden, toen hij diep in de nacht in de hipste wijk van Barcelona in El Born, werd onthuld aan de internationale pers. En nu is hij van mij. Die glimlach gaat voorlopig niet meer van mijn gezicht!

VLOG | FemmeFrontaal

Eerlijk is vals. Ik had best een vooruitziende blik. Want precies één jaar later, september 2015, mocht ik de nieuwe Mazda MX-5 voor het eerst in Spanje testen. Ik was op slag verliefd. Erger nog, hoteldebotel. Verrukt. Als allerlaatste autotester leverde ik de nieuwe Mazda MX-5, na twee dagen testrijden op Spaanse bergweggetjes, met tegenzin in en schreef er het volgende over: “Ik trek hem aan als mijn favoriete jasje en wil hem ook niet meer uitdoen. Oei, dat gevoel kan nog weleens een ernstige relatiecrisis opleveren met mijn MINI Cooper Cabrio. Ik zie mezelf in de toekomst wel rijden in de Playboy Car of the Year 2015”. Inmiddels is het juli 2016. Uitgerekend dé week dat ik in de Playboy sta – met kleren aan (sorry heren) –  én na lang wachten en smachten mijn felbegeerde wielen heb gekocht!

Mazda MX-5

Als een klein kind zo opgewonden en blij voor haar verjaardag, heb ik de nacht voor de overhandiging van de MX-5, bijna geen oog dichtgedaan. Zo’n gruwelijk veel zin om in mijn nieuwe Mazda MX-5 te rijden! Vrijdag 8 juli was het dan zover. Na ontvangst in de showroom van Mazda Mulder (i.s.m. Mazda Nederland) en smikkelen van een ouderwets feestelijke slagroomtaart, was-het-moment-daar. Ik mocht op DE grote rode knop drukken op de tafel. Het saaie ‘doekje-eraf-trekken’ had plaatsgemaakt voor een mysterieus rookgordijn. Rising up, back on the street, did my time, took my chances”, the Eye of the Tiger schalt door de showroom. De spanning wordt langzaam opgebouwd, de garagedeur omhult met rook gaat voor mij veeeeel te traag omhoog… MAAR-DAAR-IS-HIJ-DAN! Mijn eigen Batmobile. Diepzwart, mysterieus en woest aantrekkelijk! Damn. 24/7 werken is beloond. Hell yeah, wat een goed gevoel. Als je mij zoekt de komende weken, maanden, jaren… ik zit in mijn nieuwe roadster lieverds!

Lees ook:  De nieuwe Skoda Kodiaq komt eraan, en wij reden alvast in een gecamoufleerde versie

Mazda MX-5

Ik nestel mij gelijk in de sportief comfortabele zitkuil van mijn waanzinnig mooie bak. Mijn hoge hakken stop ik in het kleine opbergvakje achter me. With bare feet on the pedals stuif ik trots met mijn nieuwe Mazda MX-5 naar Amsterdam, zijn nieuwe thuis.

Femme Frontaal en MX-5: mijn nieuwe BFF #friendsofmx5. Fotoheader: Marjolein Reman.

Houd FemmeFrontaal.nl in de gaten de komende weken, want wellicht rij jij binnenkort een weekend lang in een nieuwe Mazda MX-5!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
Ze wordt beschouwd als een van de mooiste auto’s ooit: de Alfa...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *