Opel Zafira: Spacy

Opel Zafira

FemmeFrontaal Awesomeness

7 Flirt factor
8 Comfort
7 Drive
7 High Heels proof
8 Value for money
7.4

‘Een nieuwe ergonomische cockpit en lounge comfort voor zeven inzittenden, een wifi-hotspot en infotainment-systemen met smartphone-connectiviteit.’ Als je dit leest waan je je in de nieuwe Cessna-reclame. Niets is minder waar. We hebben het hier over de Opel Zafira die een complete make-over kreeg. 

Flirt factor
De eerste generatie van deze MPV was eigenlijk nog een blokkendoos op wielen. Dat kun je echt niet meer zeggen van de nieuwste editie. Het dynamische design van de koplampen en de markante grille geeft de nieuwe Zafira een spacy uiterlijk. De door Opel gekozen vergelijking met een space shuttle gaat niet eens heel mank: Wifi syncen, buckle up and we have lift-off.

Opel Zafira

Comfort
Space is echt iets wat meteen opvalt als je instapt. De panorama-voorruit geeft een instant ruimtelijk gevoel. Dat kun je versterken door de hemel nog verder naar achter te schuiven. Als je vervolgens om je heen kijkt, valt het overzichtelijke dashboard op. Opel heeft grote schoonmaak gehouden, en met succes. Het dashboard oogt geordend en is zeer intuïtief. De meeste functies bedien je via het beeldscherm dat lekker centraal gepositioneerd is. Deze verbetering draagt zeker bij aan het rijcomfort. De auto rijdt vrij geruisloos. En dat is wel prettig als je beseft dat deze auto gemaakt is om groepen (familie of een sportteam) comfortabel te vervoeren. Om de rust te kunnen bewaren is de Zafira een 4G/LTE hotspot. Iedereen kan zich dus – hopelijk geruisloos – vermaken op een eigen scherm.

Opel Zafira

Opel Zafira

Drive
Toch hoef je je als bestuurder niet alleen te voelen als je solo met de Zafira op pad gaat. Met de persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar word je altijd op afstand gesteund door een Opel medewerker. Want als er iets misgaat, zorgt de Automatic Crash Response dat alle noodzakelijke hulptroepen zo snel mogelijk op locatie zijn. De kans dat er iets misgaat is overigens minimaal. Als je bijvoorbeeld uit je baan dreigt te rijden, krijg je een doordringend seintje.

Lees ook:  Een assorti van Peugeots onder de Spaanse zon: de Peugeot e-308, Peugeot e-208 én Peugeot E-3008

Hoewel het imago van de MPV niet persé speedy is, kun je de massa van de vernieuwde Zafira prima in gang krijgen. Testritten in de 1.6 turbo benzinemotor (200 pk) en 2.0 CDTi  (170 pk) bewijzen dat je met de MPV niet alleen ontspannen, maar ook sportief kunt rijden. Het MPV segment heeft met de restyling van de Zafira zeker weer een heldere ster aan het firmament.

Opel Zafira

Value for money
Bijna 29K gaat de vanaf prijs worden van de nieuwe Zafira en vanaf september staat hij bij de dealer. Wederom een prima prijs-kwaliteit-verhouding voor deze praktische gezinsauto!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
PUMA X Lewis Hamilton
Sport gigant PUMA lanceert een nieuwe performance campagne “24/7” voor mannen (alleen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *