De meest geliefde leaseauto’s

leaseauto's

Twee maanden geleden hadden we het over de meest geliefde auto’s van vrouwen en mannen. De auto waar de meeste vrouwen dit jaar voor vielen was de Fiat 500. Vrouwen anno 2016 lijken te gaan voor een compact model. De mannen aan de andere kant gingen juist voor grotere, stoerdere en duurdere wagens. Maar dat ging over het kopen van een eigen auto. Hoe zit het dan met de leaseauto’s in Nederland?

Uit onderzoek van Leasemaatschappij ALD Automotive kwamen twee top tienen met daarin de populairste leaseauto’s, eentje voor mannen en één voor de vrouwen. Over een periode van een maand zijn de gegevens van ruim 4.000 leaserijders verzameld. Hieruit blijkt de Volvo V40 bij ons vrouwen erg populair te is. Bij de mannen staat de Peugeot 308 SW op de eerste plaats. Beide nummers één komen ook in de andere top tien voor en zijn dan ook de duidelijke winnaars van de dag. Opvallend is ook dat de merken Volvo en Volkswagen samen een groot gedeelte van de lijsten lijken te beheren en alhoewel de mannen een volledig elektrisch model in hun lijstje hebben staan (Tesla model S) vinden we die bij de vrouwen niet terug.

Maar er is één ding dat ons in ieder geval opvalt. Of het nou gaat om een lease- of koop auto, mannen geven meer geld uit aan hun wagen dan vrouwen. Waar de mannen met een leaseauto ter waarde van gemiddeld 41.000 euro de weg op gaan, doen de vrouwen dit met eentje van gemiddeld 35.000 euro.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

BRON: autombielmanagement

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
De nieuwe Opel Corsa!
Hier waren we toch wel even benieuwd naar: de nieuwe Opel Corsa....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *