Trend in 2017: Auto importeren uit Duitsland razend populair

auto importeren

We doen onze aankopen steeds vaker over de grens, en zo ook met auto’s. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een jong gebruikte auto net over de grens te kopen in Duitsland.

Een auto importeren: dit zijn de belangrijkste redenen om een auto in Duitsland te kopen:

  • Het scheelt je ontzettend veel Belasting (BPM)

Als je een auto in Nederland koopt dan betaal je gigantisch veel BPM Belasting. Echter als je een auto uit Duitsland koopt dan betaal je ineens veel minder BPM op dezelfde auto. Dit verschil loopt vaak in enkele duizenden tot tienduizenden auto’s.

  • Een nagenoeg nieuwe auto voor de prijs van een occasion

Duitsland staat bekend om het aanbod van auto’s met slechts een paar duizend kilometers op de teller. Marco Nieuwenhuizen van Automotive Import: “Wij importeren voornamelijk auto’s met maximaal 10.000KM op de teller en maximaal 1 jaar oud, deze auto’s zijn nagenoeg nieuw en worden geleverd met Europese fabrieksgarantie. Daarnaast krijg je bij import een splinternieuw kenteken, niemand die dus merkt dat je in een geïmporteerde auto rijdt!”

Nederlanders kopen massaal jong gebruikte auto’s bij dealers in Duitsland. Het bedrijf Automotive Import helpt hierbij. Zo blijft het kopen van een auto voor jou bij het uitzoeken en proefrijden van de auto. De rest wordt volledig uit handen genomen.

  • Een auto importeren is financieel erg interessant

Een auto importeren is financieel erg interessant omdat de gemiddelde autoprijs veel lager ligt in Duitsland. In veel gevallen kun je de auto zonder er verlies op te maken binnen een jaar weer verkopen.

Lees ook:  Achter het stuur? Niet storen!

Zo kun je als je het slim aanpakt elk jaar in een nieuw model rijden, zonder de gigantische afschrijving die je op een splinternieuwe auto normaal hebt.

#spon

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Lancering campagne ‘Auto AAN, Tinder UIT’

Bijna 15% van de auto-ongelukken in de spits wordt veroorzaakt door Tinderende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *