TechGirl Event: hét tech evenement voor vrouwen

Techgirl event

Zaterdag 4 november is het zover: het allereerste TechGirl Event vindt dan plaats bij hogeschool Windesheim in Zwolle. Een evenement speciaal voor vrouwen die geīnteresseerd zijn in technology, nieuwe media en de lifestyle die daarbij past.

Programma

Het evenement wordt afgetrapt met een tech talk door wetenschapper Julia Cramer. Zij neemt je mee in de wereld van quantum technology op een catchy en laagdrempelige manier.

In een panelgesprek over de Internet of Things (IoT) gaan we dieper in op de toekomst. Wat brengt IoT ons? En hoe zit het dan met items die wat gevoeliger liggen qua security? Daarbij schuiven een security expert en verschillende voorstanders van IoT aan tafel voor een verhitte discussie. Een tweede panelgesprek gaat in op het onderwerp vrouwen in de tech en of deze überhaupt wel zo hard nodig zijn. De bezoeker praat mee via de smartphone.

Er zijn vijf verschillende workshops, waarvan de bezoeker er maximaal drie kan kiezen. Denk hierbij aan een workshop ethisch hacken tot aan smartphone fotografie, maar ook een workshop digitaal balans in je eigen leven.

Techgirl eventSmart Lifestyle Hub: ervaar nieuwe #tech

In de Smart Lifestyle Hub zullen verschillende standhouders entertainen en inspireren. Het gaat er tijdens het TechGirl Event vooral om dat je zelf dingen doet en ervaart. Denk hierbij aan een 3D pannenkoekenprinter, een ritje in de zelfrijdende auto of neem een kijkje achter de schermen bij Lowlands door middel van een VR experience.

TechGirl van het Jaar Award

Op TechGirl.nl lees je wekelijks interviews met TechGirls uit heel Nederland. Tijdens het TechGirl Event kan het publiek stemmen op hun favoriete TechGirl. Wie wordt TechGirl van het Jaar? Het publiek in de zaal stemt mee. De Tech Fashion catwalk zorgt voor een stijlvolle aankleding van de Award uitreiking.

Al met al zal er genoeg te zien en te doen zijn. Het TechGirl Event eindigt met een gezellige netwerkborrel. De bezoeker krijgt na afloop een goodiebag mee.

Tickets

Tickets zijn voor 25 euro te koop via de website www.techgirl.nl/event

Over TechGirl.nl

TechGirl.nl is dé technologie website voor vrouwen. TechGirl is opgericht door Anke Horstman en ontstaan als tegenreactie op de vele tech websites die vooral op mannen zijn gericht. Dat hoeft niet te betekenen dat elke smartphone roze moet zijn, maar extra aandacht voor style is er zeker. Op TechGirl kan je alles vinden over technologie, media & lifestyle.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Je auto particulier verkopen via Marktplaats: 5 tips!
“Wat? Verkoop jij Brownie?”, mijn beste vriendinnetje kijkt me verbaast aan. Het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *