De cel in als je appt achter het stuur?

smartphonegebruik

“Justitie wil smartphonegebruik in de auto strenger bestraffen, nu het aantal verkeersdoden en ongelukken na een jarenlange daling weer stijgt.”, kopt de Trouw deze ochtend in haar krant.

‘Roekeloos rijden’ krijgt straks een nieuwe definitie als het aan Den Haag ligt. Er is namelijk een nieuw wetsvoorstel in de maak waarbij appen tijdens het rijden ook wordt meegewogen in dit rijgedrag.

Rijden en appen is nu ook al strafbaar met een dikke boete van 230 euro. Maar de pakkans is erg laag volgens de Veilig Verkeer Nederland in Trouw. Meer handhaving en nog hogere straffen zouden de oplossing zijn. De facts van de toename van het aantal ongelukken is ook niet mis, die neemt met 27% toe, meldt Trouw. Keihard bewijs dat de smartphone daar mede schuldig aan is, is er echter niet.

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Too hot to handle: nieuwe Mercedes-AMG GT Roadsters

Kanonnen, Mercedes-AMG is goed bezig! Waren we al superfan van de Mercedes-AMG...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *