Dit nieuwe automerk is een beauty hoor: de Polestar 1

Het ‘performance label’ Polestar van Volvo introduceert vandaag de Polestar 1. Het klinkt als een ruimtereis, en dat is het bijna ook. Want dit label van Volvo gaat namelijk zelfstandig elektrische auto’s bouwen en dit is nummertje één!

Polestar is het nieuwe merk van Volvo Car Group met speciale en elektrisch aangedreven high-performance auto’s. Polestar stelt vandaag de Polestar 1 voor aan het grote publiek. Vanaf 2019 in real life aan te raken, want dan wordt hij geproduceerd.

Wat is het?

De foto’s zien er nu nog wat klinisch wit uit, maar in het kort, wat is het? Een sexy sedan met 600 pk. Wat uitgebreider: het is het sportieve broertje van Volvo met een eigen logo. Net als de Abarth (het performance label van Fiat) een eigen branding heeft.

De Polestar 1 is de opmaat voor het nieuwe Polestar-merk: een tweedeurs 2+2 Grand Tourer Coupé, uitgerust met een Electric Performance Hybrid-aandrijflijn. De elektrische GT krijgt ondersteuning van een verbrandingsmotor. De puur elektrische actieradius bedraagt 150 kilometer – de grootste van alle hybrideauto’s op de markt. Met een gecombineerd vermogen van 441 kW (600 pk) en een maximumkoppel van 1.000 Nm positioneert de Polestar 1 zich duidelijk hele snelle wagen.

Niet in de showroom

Omdat we in 2019 allang niet meer geloven in showrooms, zijn de modellen van Polestar dadelijk online te bestellen en op basis van abonnementsvormen. Met de Phone-As-Key-technologie kan je een virtuele sleutel overhandigen aan bijvoorbeeld je ouders of vrienden.

Comments

comments

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2019: Mazda 3!
More from Femme Frontaal

Galaxy Girls gaan weer los tijdens de Junkyardrace VI

Natuurlijk stonden de Galaxy Girls weer aan de start bij de zes...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *