Kever 337: de allereerste Volkswagen in Nederland

Het is al weer 70 jaar geleden dat de eerste Volkswagens naar Nederland kwamen. En niet zomaar een paar Volkswagens; zes nog altijd populaire kevers. Een internationale superstar in de autowereld, want wie kent hem niet?

Van de zes is de eerste nog steeds intact: de Kever 337, en staat trots symbool voor de 3,3 miljoen Volkswagens die er sindsdien verkocht zijn in Nederland. We kunnen dan ook wel stellen dat de Kever onze harten heeft veroverd en dit jubileum gaat dan ook niet onopgemerkt aan ons voorbij; we nemen een kijkje in de geschiedenis van dit icoon.

Kever 337

Op 16 oktober 1947 kwamen ze bij Beek de grens over: zes Kevers met chassisnummers 337 t/m 342. Het allereerste exemplaar, een Kever met het chassisnummer 337 bestaat nog steeds en staat nu beter bekend als Kever 337. Compleet met voertuigdocumenten en zelfs een foto van de overhandiging aan Pon’s Automobielhandel op deze historische dag voor het merk en de Kever. Deze eerste lichting Kevers werden per stuk verkocht voor 2.875 gulden, oftewel 1.307 euro. De nieuwste kever een new Beetle,  met alle gemakken van nu, koop je vanaf 27.652 euro.

De kever was het afgelopen jaar veruit de meest populaire oldtimer in Nederland en nog dagelijks komen er Volkswagens (waaronder kevers) per spoor aan in Amersfoort, bij Pon’s Automobielhandel. De eerste zes Kevers waren een uitzondering op deze regel; zij reden zelf de grens over.

Comments

comments

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij
More from Isabeau Kamphuis
Kopen vs. financial lease: and the winner is…
Tijd voor een nieuwe auto, maar ga je hem direct betalen of...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *