Opel Corsa-e: betaalbaar elektrisch rijden voor iedereen?

De Opel Corsa kennen we allemaal, maar nu komt het Duitse automerk – nu onder Franse vleugels – met een elektrische versie van deze bekende vijfdeurs. De Opel Corsa-e is de zesde generatie Corsa en heeft een volledig elektrische aandrijving. In maart 2020 komt de Opel Corsa-e Launch Edition op de markt en in juli volgt de standaard editie.

Indrukwekkende cijfers

Duurzaam rijden moet natuurlijk niet ten kosten gaan van power. De Corsa-e heeft een actieradius van 330 km en is daarmee meer dan geschikt voor het dagelijks gebruik zonder concessies. De 50 kWh accu waarop de auto draait, is in een halfuurtje al voor 80% opgeladen via kabel, wallbox en snelladen. Via de myOpel app houd je de laadstatus van de accu gemakkelijk in de gaten.

Opel Corsa-e Launch Edition

Wat kunnen we naast elektrisch rijden verwachten van de Opel Corsa-e Launch Edition? Naast systemen als Forward Collision Alert met automatische noodremfunctie en voetganger- en fietserherkenning die tot de standaarduitrusting behoren, is deze special editie voorzien van onder andere een Multimedia Navi Pro met een 10 inch touchscreen. Deze is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Ook heeft deze luxere uitvoering led-koplampen, 17-inch lichtmetalen wielen, two-tone lak en een volledig gedigitaliseerd instrumentarium.

“Betaalbaar” elektrisch rijden bij Opel

Deze week maakte Opel de prijs van de Corsa-e bekend: “We hebben beloofd een elektrische auto te bouwen die voor iedereen betaalbaar is – nu lossen we die belofte in”, de woorden van Opel’s CEO, Michael Lohscheller. Maar welk prijskaartje heeft het automerk dan aan “betaalbaar” gehangen? De elektrische Opel Corsa-e die in maart 2020 als special Launch Edition met extra uitrusting op de markt zal komen, gaat 34.999 euro kosten. Zakelijk leasen zou vanaf 439,- euro per maand kunnen en private vanaf 499,- per maand. De iets goedkopere, standaard uitvoering van de Opel Corsa-e komt in juli 2020 op de markt maar daar hangt nog geen prijskaartje aan. Nog even afwachten dus.

Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Ik ga op reis en neem mee…
Een veiligheidshesje, gevarendriehoek of reservelamp: in Nederland is het allemaal niet verplicht...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *