Helemaal HIP, je nieuwe auto importeren

auto importeren

Wie een andere auto nodig heeft, is veelal aanzienlijk goedkoper uit als je de auto in Duitsland aanschaft om deze vervolgens in Nederland te importeren. Niet iedereen kan dit echter zomaar omdat er heel wat bij komt kijken. Er kan namelijk van alles misgaan als je als particulier besloten hebt om tot een auto importeren uit Duitsland over te gaan. Hoe kun je import uit Duitsland aanpakken? Alvast wat tips voor jou!

Alles laten regelen of een deel?
Er zijn bedrijven op de markt die duidelijk aangeven wat je allemaal moet doen of laten doen als je in Duitsland een occasion koopt. Zij kunnen alles voor je verzorgen of een deel van het proces. Dat houdt in dat ze een auto voor je kunnen zoeken of dat de door jou zelf gevonden Duitse auto door hen geïmporteerd wordt en van een Nederlands kenteken voorzien. Ook kunnen ze desgewenst een BPM-aangifterapport voor je opstellen, een taxatie van de waarde van de auto maken of een vijfdaags kenteken regelen om de door jou gevonden auto zelf vanuit Duitsland naar huis te rijden. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld Dasimport.nl. Dankzij jarenlange ervaring weet zo’n bedrijf hoe het moet.

Vaste prijsopgaaf vooraf
Als je besluit om alles door een importeur of autobemiddelaar te laten regelen, ontvang je meestal een vaste totaalprijsopgave vooraf. Factoren die daarbij een rol spelen zijn de mate waarin je gebruik maakt van hun dienstverlening, de rest-BPM voor de Belastingdienst Douane plus kosten als leges voor de RDW, tenaamstelling, kenteken en vanzelfsprekend de aanschafprijs van de auto. Laat alles vastleggen in een duidelijk contract.

Lees ook:  Dit is de top 5 meest sexy auto's van 2020

Zelf een auto gevonden?
Je mailt het importbedrijf van je keuze de link van de advertentie. Vaak berekent men gratis de BPM voor je. Bovendien krijg je een prijsopgave van de te verwachten kosten van de verlangde diensten. Je kunst dus kiezen tussen alles uitbesteden of bepaalde stappen zelf nemen. In alle gevallen ben je behoorlijk goedkoper uit met je Duitse occasion.

Comments

comments

More from Femme Frontaal
Top 10 auto’s waar wij ons op verheugen in 2018!
Het einde van het jaar is bijna in zicht en wij kijken...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *