Festival report: bij het 4WD Festival in Oss!

4WD festival

Waarom de gebaande paden volgen als offroad veel leuker is? Dat hebben wij vandaag zelf mogen ervaren tijdens het 4WD Festival in Oss. Het evenement werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door 4WD magazine. Het 4WD Festival is niet alleen voor bezitters van een 4WD-voertuig: ‘Iedereen die interesse heeft in 4×4-auto’s kan kennis maken met de wereld van 4WD’, vertelt Sander van Zijl, uitgever van 4WD Magazine en organisator van het 4WD Festival, ons enthousiast.

4WD festival

Hallo Les Gazelles
En inderdaad, we zien van alles voorbij komen. Al is het voornamelijk in mannelijke vorm. Als er al vrouwen aanwezig zijn dan zitten ze vaak op de passagiersstoel. Alhoewel, Les Gazelles, hét enige rally damesteam, is ook aanwezig! Zij hebben dit jaar de spannende Lybia Rally gereden. Ik vraag aan rallyrijdster Sascha Bloemhof hoe het komt dat er zo weinig vrouwen deelnemen? ‘Vrouwen komen er in hun jeugd bijna niet mee in aanraking en hebben dus minder kennis van de fun die 4×4 rijden met zich meebrengt.’ Daarom wil ze het 4WD rijden graag onder de aandacht brengen bij vrouwen: ‘De vrouwen die tijdens een incentive bij mij in de auto zitten zijn ontzettend enthousiast. Ze ervaren dat ze met de auto veel meer kunnen dan ze zelf denken!’

4WD festival

4WD festival

Vrij rijden
Naast de demo’s die er worden gegeven, wordt er ook vrij gereden door bezoekers die zelf een 4×4 auto hebben. We zien trotse eigenaren van bijvoorbeeld Land Rovers, Bowlers, Jeeps, Mercedessen en Unimogs voorbijkomen die heuvels bestormen en kuilen bedwingen. Ook zijn er behendigheidsproeven en trials die gereden worden. De sloot aan de achterkant van je huis is er niets bij! Zit je vast dan word je, vaak met modder achter je oren, weer het droge opgetrokken. Maar dat is juist de lol, het manoeuvreren van de auto over moeilijk terrein, vastzitten hoort daar gewoon bij! Veiligheid staat voorop, dus wordt dit alles onder het toeziend oog van de ANVT (Algemene Nederlandse Vereniging voor Terreinrijden) uitgevoerd.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

4WD festival

Standhoudersdorp

Als we een kijkje nemen in het standhoudersdorp zien we veel aanbieders: van auto’s tot vakantiereizen. Van alles staat er. We kunnen ons een geheel nieuwe kledinggarderobe aanmeten en we leren dat er zelfs een tent bovenop de auto gemonteerd kan worden. Ook de kids vermaken zich opperbest in kidsworld, waar ze nek aan nek racen op de minikartbaan of lekker aan het bouncen zijn op het springkussen. Wij bouncen ondertussen met een hapje en een drankje ook mee, maar dan op de muziek die er gespeeld wordt. Wat een gaaf, leerzaam en relaxed event is dit! Volgend jaar zijn wij weer van de partij. Jij ook?

Video!

Foto album!

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
5 redenen waarom je het 4WD Festival op 10 september niet mag missen!
Op zondag 10 september staat er een héél stoer event op het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *