Vrij zijn is een roadtrip naar ‘hidden gems’ in eigen land!

roadtrip hidden gems

Een auto staat gelijk aan vrijheid.  Of we het nu hebben over op en neer naar de supermarkt en niet alles in je fietstassen te moeten proppen, of een beetje avontuur proeven met een roadtrip. Je auto is je allerbeste vriend!

Vrijheid blijheid
De eerste dag op pad met je rijbewijs kun je je vast nog wel herinneren; geen instructeur of examinator naast je die je een nerveus gevoeld geeft. Heerlijk in je eentje met de radio aan en het raampje open cruisen. Dat was nog eens het ultieme gevoel van vrijheid! Nu, ruim tien jaar later, denken wij bij een auto vaak alleen de kosten of gewoon een praktisch middel om van A naar B te komen. Je eerste auto heb je misschien al lang niet meer, want bij een ‘huisje boompje beestje’ hoort immers een gezinsauto. Dan is het gevoel van vrijheid een beetje verdwenen…

Dat is natuurlijk niet de bedoeling! Want ook met het gezin (of gewoon even lekker zonder) is je auto jouw ticket naar vrijheid. Dus gooi die oude gezinsbarrel op Marktplaats en ga op zoek naar een auto die je dat gevoel weer geeft! Neem het gezin mee voor een dagje strand, of ga er lekker zelf op uit en ontdek wat meer van je eigen land.

Hidden Gems
Eén van onze favoriete verstopte plekjes in Nederland is het Nationaal Park de Alde Feanen (de Oude Venen) in Friesland. Voor de meeste waarschijnlijk een aardig stukje rijden, maar dat maakt het dan ook het perfecte dagje weg in eigen land. Een heuse mini roadtrip om vervolgens terecht te komen in een prachtig stukje, beschermde, Nederlandse natuur. Lekkere trek? Je autootje parkeer je bij brasserie Puur Prince aan de rand van dorje  Earnewâld om te genieten van local-Fries-food zoals een palingsoepje, ossehaasje uit Borger en oldschool Fries suikerbrood pudding. De sportieveling kan daarna het water betreden via kano of peddelbord maar ook nu de koudere maanden er weer aankomen kun je er met een sjaal en rode wangetjes heerlijke wandelingen maken!
hidden gems

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Natuurlijk zijn wij erg benieuwd naar jullie favoriete Hidden Gems! Dus laat het ons weten in de reacties of op Twitter met #vrijzijn.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Met de UberCHOPPER boven Mysteryland vliegen!
Hoe gaaf is dit? Vergeet die auto. Hallo helikopter! Voor een heel...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *