De nieuwe Audi A1 lijkt klaar om een potje te stoeien

De badass looks van de nieuwe Audi A1 geven hem een stoer en bijna agressief uiterlijk. Misschien dat ‘ie daarmee eindelijk ‘vrouwenauto’ af is – even de mond spoelen, naar woord – en gewoon gewaardeerd wordt als de stoere hatchback uit zijn segment.

Naast dat ‘ie er sportief uitziet, heeft de nieuw A1 ook een aantal opties die ook de rijbeleving sportief maken. Je hebt de keuze uit drie onderstelconfiguraties, namelijk basis, sport en sport met instelbare schokdempers. Alle versies beschikken daarbij over een elektromechanische stuurinrichting wat zorgt voor stabiliteit en veilig en neutraal bochtgedrag. Optioneel verkrijgbaar is het Audi Drive Select programma, waarbij je kunt kiezen uit vier rijprogramma’s: auto, dynamic, efficiency en het zelf te configureren individual. Kies een programma en de gevoeligheid van de besturing, de respons op het gaspedaal en de afstemming van het onderstel en assistentiesystemen worden aangepast. Voor een ieder wat wils dus

Nieuwe TFSI-motoren

Ook onder de motorkap zijn er nieuwigheden te vinden. De A1 komt met een brede keus uit hightech TFSI-benzinemotoren. De cilinderinhoud varieert van 1,0- tot 1,5-liter en het vermogen ligt tussen de 95 en de 200 pk. Afhankelijk van de uitvoering en de motor is de A1 Sportback verkrijgbaar met een handbak of een automatische S tronic-transmissie (zes- of zeventraps) met dubbele koppeling.

Digitaal

Ook al kies je voor de basis versie van de A1: hij heeft een 10,25-inch digitaal instrumentarium én een multifunctioneel stuur. Als optie kun je dan wel nog kiezen voor een naar eigen wens in te stellen Audi virtual cockpit. Ook is MMI radio met Bluetooth standaard op alles versies. Audi connect biedt daarbij connectiviteit van topklasse – houden we van, want never not online– met onder andere realtime verkeersinformatie en actieve hulp bij het vinden van parkeerplaatsen, tankstations, hotels en ga zo maar door. Uiteraard zijn Apple Carplay en Android Auto beschikbaar en heeft de A1 zelfs een Audi Phone Box als optie, die er voor zorgt dat je nog beter ontvangst hebt en je smartphone draadloos kan opladen.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Volkswagen stopt met slogan ‘Das Auto’
Volkswagen stopt met de slogan ‘Das Auto’. De reden? Het Duitse automerk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *