Check de Urus SUV, Lamborghini’s meest charmante stier!

Urus SUV

Lamborghini. Snelle, dure, extravagante auto’s, meestal aangeschaft door succesvolle mannen met veel geld die dit graag laten zien of gewoon een liefde hebben voor het merk. Maar laten we eerlijk zijn, dromen we er niet allemaal van om een keer in zo’n razend monster te mogen rijden? Wij in ieder geval wel! En voor alle vrouwen die zich toch nog laten afschrikken door al het Italiaans testosteron rondom een Lamborghini is er goed nieuws; het merk gaat zich focussen op een zachtere kant van deze supercars.

Urus SUV Lamborghini

Gentle bull
Stefano Domenicali, die sinds maart dit jaar de positie van Chief Executive Officer vult, vindt het hoog tijd voor verandering binnen het merk. De agressieve stier die beter bekend staat als een Lamborghini zal altijd agressief blijven, maar Domenicali streeft naar een nieuw imago: “A bull can be gentle”

Urus SUV LamborghiniHet behalen van dit nieuwe, zachtere imago ligt allemaal in de handen van de nieuwe Urus SUV. Ja, je leest het goed, na 53 jaar Lamborghini komt het merk voor het eerst met een moderne SUV. Alhoewel de Urus SUV geen mission impossible supercar zal zijn zoals we die gewend zijn, is het in de ogen van Domenicali zeker een supercar: “The SUV will be a game changer, it will make Lamborghini different.” Ondanks de exclusiviteit van de auto (er zal slechts een beperkte productie van de Urus plaatsvinden) verwacht hij dat de Urus SUV de jaarlijkse wereldwijde opbrengst van het merk zal gaan verdubbelen.

Urus SUV Lamborghini

Lamborghini X vrouwen
Het merk hoopt namelijk dat vooral vrouwen de Urus SUV zullen kopen. Slechts 5% van de mensen die vorig jaar een Lamborghini aanschaften was vrouw, een percentage dat in tien jaar niks is veranderd. Maar daar moet de Urus SUV verandering in gaan brengen. Aangezien meer dan de helft van SUV kopers een vrouw is probeert het merk zo in te spelen op wat vrouwen willen in een auto.

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Eén ding is in ieder geval zeker, er ligt veel druk op deze nieuwe, zachte stier. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe deze het gaat doen. Urus SUV kom echter pas uit in 2018, nog een paar (honderd) nachtjes slapen dus.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Tover je MINI cabrio om naar foodtruck!
Een combinatie van auto’s en lekker eten? Yes please! Food truck festivals...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *