Mannen vs Vrouwen: spijt bij het autoshoppen 

autoshoppen

Wij zijn er volledig van overtuigd dat je liefde voor auto’s niet direct gekoppeld is aan je geslacht, maar volgens Auto Scout 24 hebben mannen wel vaker spijt bij de verkoop of aanschaf van een auto dan vrouwen. Betekent dit dat hun liefde voor auto’s verder gaat dan dat van ons? Let’s find out.

In tegendeel, het blijkt namelijk dat vrouwen zich veel meer hechte aan hun auto dan mannen. 74% van de Nederlandse vrouwen verkoopt hun auto niet zomaar bij een mooi bod, waar dat bij de mannen maar 57% is. De overige 43% gaat maar al te graag voor het geld. Het gevoel van spijt heeft echter vaak niets te maken met de daad, maar met de prijs.

Onze vraag is nu, hoe gaan de meeste Nederlanders te werk bij het verkopen van hun auto? Uit dit zelfde onderzoek van Auto Scout 24 blijkt dat het grootste gedeelte van Nederland online research doet naar de prijzen van soortgelijke auto’s bij het bepalen van hun eigen verkoopprijs. Goede research kan naar onze mening zeker geen kwaad, het verkleint de kans op een spijt verkoop.

Hoe zit het dan met het aanschaffen van een auto? Zeven op de tien mannen zegt overtuigd te zijn zelf te weten wanneer ze het juiste bedrag neer leggen of ontvangen voor een auto. Het blijkt echter dat mannen teveel betalen voor hun wagens. Misschien iets minder dagdromen over de toekomstige roadtrips en oplopende toeren tijdens het aanschafproces? Wat dat betreft zijn wij vrouwen nog altijd iets beter in praktisch shoppen.

Lees ook:  Women's World Car of the Year 2024: ontdek de genomineerde auto’s per categorie

Hulp nodig bij de aanschaf van je nieuwe auto? Schakel de FemmeFrontaal CarStylist in!

Foto: pressroom Renault.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Lesauto van het jaar 2020: de SEAT Arona
SEAT valt voor de vierde keer in de prijzen en wint Lesauto...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *