Rolls-Royce Cullinan: showstopper

De Rolls-Royce Cullinan is vernoemd naar de grootste diamant ooit gevonden, die overigens gekloofd en geslepen werd in ons eigen Amsterdam. De geslepen diamanten zijn onderdeel van de Britse Kroonjuwelen en waren voor de designers van Rolls-Royce de inspiratie voor hun nieuwste SUV. Zijn grote aanwezigheid op de weg en krachtige horizontale en verticale lijnen zorgen ervoor dat deze showstopper zijn naam wel verdient.

Authentiek maar ook rebels

Een Rolls-Royce is altijd te herkennen. Het zijaanzicht van de Cullinan wordt gekenmerkt door de lange neus. Natuurlijk zijn ook de badge en de Spirit of Ecstasy aanwezig. Maar dat betekent niet dat de Cullinan ‘gewoon’ een Rolls-Royce is. Het nieuwe platform van de auto zorgt ervoor dat de auto hoger is, wat in- en uitstappen erg comfortabel maakt (kan het nog comfortabeler?). Hiermee probeert het merk het idee van authentiek, luxe off-road rijden mogelijk te maken. Ook is de Cullinan dankzij de scheidingswand de eerste ‘three-box’-auto in het SUV-segment. Volgens de Director of Design, Giles Taylor, wijkt het ontwerp af van bestaande SUV-designs om beter aan te sluiten bij de behoefte van de klanten. Sommige regels moeten nou eenmaal gebroken worden.

Smooth driving

Maar wat maakt off-road gaan met de Cullinan dan zo luxe? Een hoge ligging is daarvoor niet genoeg. Dat snappen ze bij Rolls-Royce ook en daarom integreerden zij nieuwe technologie die de Cullinan zo smooth maakt. Om maximale grip op alle wielen te verkrijgen en te behouden, gebruikt het elektronisch geregelde schokdempersysteem luchtdruk tijdens het off-road rijden om elk wiel goed naar beneden te drukken. Maximaal contact met de grond: dat is het doel. Voeg daar de authentieke Rolls-Royce luxe van het interieur aan toe en je bent klaar voor de meest comfortabele roadtrip van je leven.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Internationale Vrouwendag: harde feiten, wij rijden beter dan mannen!
First things first: happy #internationalevrouwendag ladies! Het is weer zo ver, vandaag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *