Je hebt nog nooit zo lang naar een verkeerslicht willen staren, check de fotoreportage!

Lucas Zimmerman

Duitse fotograaf Lucas Zimmerman komt met een tweede serie foto’s met van verkeerslichten met een lange sluitertijd en wij vinden dit het delen waard. Want hoe kom je erop om een camera neer te zetten voor een object waar we normaal gesproken het liefst zo snel mogelijk voorbij gaan?

Er zijn steeds meer fotografen die een creatieve manier vinden om hedendaagse objecten vast te leggen. Maar waarom verkeerslichten en waarom vinden we deze foto’s wel interessant maar de real life versie verre van? Lucas legt dat vast wat er wel is maar we normaal niet zien omdat we simpel weg te druk zijn met ons eigen leven of omdat ze onzichtbaar zijn voor het blote oog. Lucas: “The possibility that light is visible in fog fascinates me. The unknown hue of blueish light is like the fog hidden for the human eye, but the photograph shows us things we otherwise overlook, such as a simple traffic light on the street.”

En dus ging hij op een mistige avond op pad met zijn camera en nam foto’s met een sluitertijd van niet een frictie van een seconden, maar wel 5 tot 20 seconden lang. Check hieronder het eindresultaat of klik snel naar de originele serie op zijn de site van Lucas Zimmerman.

Lucas Zimmerman

Comments

comments

Lees ook:  Lancia, de terugkeer naar eigenzinnigheid
More from Isabeau Kamphuis
Einde van een iconisch tijdperk: bye bye Beetle
Met alle nieuwe technologieën die bijna dagelijks opduiken in de auto industrie,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *