Geen zesde zintuig voor achteruitrijden? Wij hebben tips!

achteruitrijden

Sommige onder ons zijn gezegend met een natuurlijke gave voor achteruitrijden. Dan is er de groep mensen die liever een stukje verder rijden om fileparkeren te voorkomen, of een stukje verder rijdt omdat achteruitrijden nou eenmaal niet echt je ding is. Voor deze laatste groep hebben wij gelukkig een paar tips waar je misschien zelf nog niet op was gekomen, uitproberen kan geen kwaad toch?

Alhoewel we net aan een nieuw jaar zijn begonnen en het allemaal draait op vooruit kijken, soms is het helemaal niet zo slecht om achterom te kijken en dat bedoelen we niet filosofisch, maar vrij letterlijk. De één geeft voorkeur aan achteruitrijden/parkeren op spiegels en de ander kijkt liever letterlijk achterom met – heel stoer-  de arm achter de passagiersstoel. Beide uit proberen kan zeker geen kwaad, maar zorg wel dat je een whiplash voorkomt en pretty please neem je tijd.

Achterom kijken toch niet helemaal je ding? Geen probleem, ook met alleen je spiegels kun je perfectie afleveren. Onze tip: probeer de stand van je spiegel eens aan te passen. Door de zijspiegel aan de passagiers kant bij te stellen op het achterwiel krijg je een heel ander en misschien wel beter beeld van de buitenkant van je auto. Ook hier is het wederom een kwestie van uitproberen en je voorkeur vinden.

We lieten het eerder al vallen en om te laten merken hoe serieus we zijn herhalen we het met liefde: neem je tijd! Er zullen altijd ongeduldige pruimen in het verkeer om je heen bevinden, maar dit betekent niet dat jij overhaast moet handelen. En ook als je zelf diegene bent zonder geduld of die laat is voor een afspraak, die vijf seconden extra wegen niks in verhouding tot een duik in je auto. Want vergeet niet, de achteruitrijversnelling is krachtiger dan je denkt (knipoog).

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Nog een leuk filmpje waarin uitgelegd wordt waarom achteruitrijden nog niet zo eenvoudig is:

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
De 5 meest gestelde vragen over een autolening
Wist je dat meer dan de helft van de nieuwe auto’s wordt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *