Top 10 auto’s die het lekkerst rijden met hoge hakken aan

rijden met hoge hakken

Maar liefst 40% van de vrouwen rijdt auto met hoge hakken aan, dat blijkt uit Australisch onderzoek. Ontspannen én veilig autorijden mét pumps vindt FemmeFrontaal belangrijk. Daarom vind je bij alle rijtesten van FemmeFrontaal ook een High Heels rating. Speciaal voor pumpfreaks een top 10 van auto’s die het lekkerst rijden met hoge hakken aan!

Maar eerst
Over rijden met hoge hakken aan zijn de meningen sterk verdeeld. De realiteit is: als je al niet op pumps kan lopen, rij er dan ook niet mee. En soms kan rijden met high heels ook echt veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Terwijl je misschien het gevoel hebt dat je volledige de controle hebt met je Louboutins aan, met hoge hakken kun je soms niet veilig de hiel van je voet verankeren aan de vloer. De hakken kunnen vastlopen en gevangen raken onder het pedaal, met als gevolg dat je een fractie van een seconde te laat bent om te reageren in een gevaarlijke situatie. Maar niet bij iedere auto. Pedaalpositie, pedaalhoogte, pedaalgrootte, stroefheid, materiaal, pedaalslag etcetera. Allemaal belangrijke punten die het rijden met pumps wel of niet veilig maken. Maar is veilig dan ook aangenaam? Het ene merk er besteedt veel zorg en aandacht aan high heels proof rijden, het andere merk totaal niet. Pedalen die niet goed zijn voor je hoge hakken kunnen ervoor zorgen dat je een gevaar op de weg wordt. In andere gevallen leiden dat soort pedalen ertoe dat je met een verkrampte voet zit na een lange autorit. Probeer dan maar eens charmant uit te stappen op je hakjes.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

De top 10 auto’s zijn getest met klassieke hoge hakken tot 9 cm. Stiletto’s boven de 11 cm plus plateauzolen, daar testen wij niet mee. Don’t drive your (highest) stiletto’s…

Onze top 10 auto’s die het lekkerst rijden met hoge hakken aan

 1. Mercedes-Benz GLC (lees hier de rijtest)
  Mercedes-Benz GLC
 2. BMW 7 Serie (lees hier de rijtest)
  BMW 750Li
 3. MINI John Cooper Works (lees hier de rijtest)
  MINI_JCW_8257
 4. Mazda MX-5 (lees hier de rijtest)
  mazda_mx5_winnaar_frank
 5. Porsche Boxster (lees hier de rijtest)
  Porsche 718 Boxster S
 6. Volvo S90 (lees hier de rijtest)
  Volvo S90
 7. Lexus RC (lees hier de rijtest)
  Lexus RC
 8. Smart Fortwo (lees hier de rijtest)
  Smart fortwo
 9. Jaguar F-Pace (lees hier de rijtest)
  women's world car of the year
 10. Fiat 500 (lees hier de rijtest)
  Fiat500

Wat zijn jouw ervaringen met het rijden met hoge hakken? Je kunt hieronder reageren en/of de poll voor ons invullen!

Draag jij hoge hakken bij het autorijden

View Results

Laden ... Laden ...

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Herken jij de slechtste chauffeur?
De weg lijkt soms vol gevaren en kan ons regelmatig verrassen. Onderweg...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *