Must see: een Aboriginal geschilderde Renault Twingo!

Renault Twingo, Aboriginal

Dat een oude Renault Twingo onverwoestbaar is en de meest trouwe vierwieler ever, dat wist je vast niet? De Franse journalist Jean Dulon reisde met zijn klassieke Twingo 25.000 kilometer over onverharde wegen en paden, tijdens een twee maanden durende reis dwars door Australië. Hij maakte hiervan een fantastische documentaire en liet zijn Twingo pimpen door er een giga Aboriginal kunstwerk van te maken!

Renault Twingo, Aboriginal

De Twingo was de eerste tweewiel aangedreven auto die het schiereiland Cape York, het meest noordelijke puntje van Australië, wist te bereiken. Voor zijn terugkeer naar Frankrijk, vroeg Jean aan twee beroemde Australische kunstenaars om zijn outback avontuur vereeuwigen. Het Aboriginal kunstwerk dat werd geschilderd op zijn Twingo was het geesteskind van John Moriarty, oprichter van het toonaangevende Australische modebedrijf Balarinji en Frank Lee, een gevierd airbrush kunstenaar.

Renault Twingo, Aboriginal

Jean werd geïnspireerd door de slogan uit de reclame van de Twingo: “De Renault reclame van dat moment had alles te maken met het uitvinden van een levensstijl dat bij het karakter van de Twingo past. Ik nam de slogan letterlijk en vroeg Renault of ik een avontuur voor de Twingo mocht verzinnen. Ik wilde een ontmoeting tussen iets oneindig kleins als de Renault Twingo en iets oneindig groots als Australië maken.”

Inmiddels, bijna 20 jaar later en 250.000 kilometer verder op de klok staan is de unieke Twingo aangekocht door het Nationaal Museum van Australië in Canberra en is praktisch uitgegroeid tot een nationale schat.

Comments

comments

Lees ook:  De gevolgen van een vies auto-interieur
Written By
More from femmefrontaal
Kinderen ergeren zich mateloos aan ouders in de auto
Zijn kinderen altijd de grootste storende factor tijdens het rijden? Nee hoor....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *