Safe Drive Pod: is dit de oplossing voor alle smartphone verslaafden onder ons?

Safe Drive Pod

We weten allemaal dat je geliefde smartphone en autorijden niet samen gaan, maar het feit is dat de meesten van ons allemaal wel eens snel een blik op de telefoon werpen om de route te checken, iemand te bellen of muziek aan te zetten. Toch zijn de reclames over veilig offline rijden er niet voor niks. Deze nieuwe gadget kan wel eens de oplossing zijn voor iedereen die de verleiding om tijdens het rijden even snel een Whatsappje te sturen gewoon niet kan weerstaan!

Begrijp ons niet verkeerd, wij begrijpen de verleiding helemaal and we don’t judge! Maar als het er op aankomt kun je toch echt beter even stil gaan staan voor het checken van je telefoon en als je dat er niet voor over hebt, dan kun je waarschijnlijk wel zonder die snelle blik. Een goede oplossing tegen deze verleiding is volgens sommige het uitzetten van je telefoon, maar wat nou als je echt een super belangrijk telefoontje krijgt? En het duurt ook altijd zo lang om je telefoon weer aan te zetten en op te starten. Vliegtuigstand, is dat dan een optie? Wij denken van wel, maar dat wordt vaak vergeten.

Voor zulke mensen zou de Safe Drive Pod wel eens heel handig in het gebruik kunnen zijn. Het kleine ronde kastje dat het formaat heeft van een klein stapeltje munten leg je in je auto en zorgt er voor dat jij niet wordt afgeleid door inkomende berichten. Hoe werkt het dan? De gadget verbindt met je telefoon via bluetooth en maakt deze onbruikbaar zodra jij harder rijdt dan 10 km/u. Meldingen komen pas binnen als je weer afremt en ook het scherm staat op slot.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Wij zijn benieuwd, is dit de oplossing die met open armen ontvangen zal worden of een beetje overbodig? Let us know!

Foto header: Lars Oosterveen

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Nieuwe Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio oogverblindend
Al een tijdje snakten we ernaar: een grote, sterke en oogverblindende Alfa...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *