Een ongeluk zit in een klein hoekje, de do’s & don’ts bij een dier in nood

ongeluk, dier

We are all about safety, en we schreeuwen dit rustig van de daken. Want wanneer het aankomt op de veiligheid van onszelf, de mensen om wie we geven maar ook zeker dat van anderen in het verkeer is geen maatregel er één te veel. Helaas zit een ongeluk soms in een klein hoekje en kan deze niet altijd voorkomen worden. Daarom is het handig om te weten wat je moet doen, niet alleen wanneer er een mens gewond raakt maar ook als er een dier bij betrokken is. Daarom een kort lijstje met wat je wel en niet moet doen wanneer een dier is aangereden. Want ook al was jij er zelf niet bij betrokken: you can save that puppy!

Don’t sweat it
Het is belangrijk om kalm te blijven in elke situatie waarin iemand gewond is. Zeker wanneer er een dier bij betrokken is, aangezien je dan ook aan je eigen veiligheid moet denken. Het is misschien niet altijd makkelijk om eerst rationeel na te denken maar zeker belangrijk. Wanneer je eigen veiligheid veilig staat is het belangrijk om te checken of de hond (laten we zeggen dat het om een hond gaat) nog ademt. Zolang dit het geval is heeft het beestje, met jouw hulp, nog een kans.
Neem contact op met de experts

Bel de dierenambulance (0900 2000112) en leg de situatie zo kort mogelijk uit maar uiteraard met alle belangrijke informatie inbegrepen. Bekijk voorzichtig de verwondingen en geef deze door over de telefoon. Degene die je aan de lijn hebt zal je precies vertellen wat je kan doen om hem verder te helpen. Bij het checken van de verwondingen is het belangrijk om voorzichtig te handelen. Een gewond dier blijft een dier en deze zal zichzelf misschien verdedigen als hij bang is of het gevoel heeft in gevaar te zijn.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Wat je niet moet doen
We weten dat je het arme beest wil helpen, maar tenzij een arts(-assistent) het heeft aangegeven is het belangrijk om de hond niks te voeren. Geen eten en geen medicijnen. Dit kan later in zijn behandeling voor complicaties zorgen.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Tover je MINI cabrio om naar foodtruck!
Een combinatie van auto’s en lekker eten? Yes please! Food truck festivals...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *