Je bent nooit te oud om te leren: deze gewoontes in je auto kun je maar beter loslaten

gewoontes, auto

Vanaf de zijlijn is het vrij eenvoudig om te mopperen op de rijstijl van de anderen. Vaak hebben wij dan ook, heel betweterig, wat tips uit eigen ervaring klaarliggen. Toch is de kans groot dat je zelf ook wat gewoontes hebt die jouw auto geen plezier doen. Daarom een lijstje met gewoontes die je maar beter kunt afleren!

  1. Waarschuwingen negeren

We hebben het niet zo zeer over de waarschuwingen van anderen in het verkeer, maar die van je eigen auto. Na een tijdje raak je gewend aan zijn mankementen en piepjes maar voor je het weet sta je langs de zijkant van de weg met een auto die niet meer wil starten.

  1. Versnellingspook vasthouden

Als je er over nadenkt heb je dit waarschijnlijk wel een keer gedaan. Door het extra gewicht van je hand en arm slijten je versnellingen echter wel sneller. Nog een reden om gewoon twee handen aan het stuur te houden.

  1. Je koppeling ingetrapt houden

Laat-die-koppeling-met-rust! Tenzij je moet schakelen of afremt tot stilstand is er niet echt een reden om dit derde pedaal te gebruiken. Je koppeling teveel ingetrapt houden lijdt alleen maar tot schade, so just don’t do it.

  1. Vooruit terwijl je nog achteruit gaat

Zolang je auto nog achteruit rijd is het verstandig om even te wachten met meteen naar de eerste versnelling schakelen. Wederom een gewoonte die je versnellingsbak niet goed doet.

  1. Afremmen bij een daling

We hebben allemaal de neiging om met onze voet boven het rempedaal te hangen wanneer we naar beneden rijden maar je kunt beter naar een lagere versnelling schakelen en dan remt je auto uit naturen al af en koelt de motor ook nog eens af.

Foto: FemmeFrontaal / Raymond Zonneveld.

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Winter must-read: sneeuwkettingen 101

Het wordt weer kouder en onze gedachten dwalen af naar warme choco,...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *