Tatiana Calderon nieuwe ontwikkelingsrijdster Sauber F1 team

tatiana calderon

Het Sauber F1 team heeft een vrouwelijke ontwikkelingsrijdster aangenomen! Ze luistert naar de naam Tatiana Calderon (23), is Colombiaans en rijdt momenteel in de GP3 voor het DAMS team. Zij gaat veel kilometers maken in de racesimulator van Sauber om bekend te worden met de auto en zal met het team meelopen om ervaring op te doen. Dit is de perfecte ‘vooropleiding’ om een F1 Sauber te gaan besturen.

Tegen motorsport.com vertelt ze dat het fysiek zwaar is om een F1 wagen te besturen maar dat onderschat wordt hoe zwaar het is om bijvoorbeeld een GP3 auto te rijden. Die racewagens hebben geen stuurbekrachtiging dus haar bovenlijf en armen zijn goed getraind.  Het rijden van een F1 auto is voor haar nog onbekend terrein maar ze gaat harder trainen om klaar te zijn voor de mogelijkheden die gaan komen.

Tatiana Calderon

Op de vraag of het voor haar belangrijk is om als vrouw een F1 bolide te besturen zegt ze: Natuurlijk is het racen in een F1 auto een droom, ongeacht of ik geschiedenis maak of niet.  Het is duidelijk moeilijk voor een vrouw om in de F1 te racen, daarom heeft niemand het in zo’n lange tijd gedaan. Maar gedurende mijn carrière ben ik in veel dingen de eerste vrouw geweest dus ik blijf werken tot ik mijn doel heb bereikt!

Voorlopig dus nog even achter het simulatiestuur, maar wie weet treed ze in de voetsporen van Susie Wollf en rijdt ze over een poos haar testrondes in een F1 auto op het circuit!

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Bron: motorsport.com | foto’s tatianacalderon.com / press Sauber.

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Nieuwe Smart fortwo en Smart forfour
In Berlijn heeft Smart ons kennis laten maken met de nieuwe Smart...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *