Oldie in een nieuw jasje: Alpine is back!

Alpine

Ruim 60 jaar na de oprichting van Société des Automobiles Alpine en de lancering van de allereerste Alpine (de A106) is deze oldie in een nieuw jasje gestoken. Een jaar geleden werd  het concept van de Alpine Vision met de wereld gedeeld en nu stond de Alpine A110 op de 87e editie van de Autosalon van Genève. Alpine is duidelijk hard bezig met het maken van een comeback in de wereld van sportauto’s.

Alpine

Het draait allemaal om rijplezier bij de nieuwe Alpine. De auto is licht van gewicht maar wel met de optimale gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt om flink door de bochtjes te kunnen scheuren. Zie jij jezelf al door de Franse Alpen scheuren? Wij wel! Want de frame van de Alpine in combinatie met de viercilinder turbomotor, die in samenwerking met Renault-Nissan ontworpen is, gaat dit monster in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h.

Alpine_FemmeFrontaal

Maar de technische specs van de nieuwe Alpine A110 is niet het enige waar wij om zwijmelen. Hij ziet er ook nog eens ge-wel-dig uit. Super modern maar nog steeds een echte Alpine, alleen in een nieuw jasje. Gave details in combinatie met moderne technieken en materialen maken dit een auto van nu. Als je net als ik het type bent dat een goede kaaklijn en gedefinieerde jukbeenderen enorm sexy vindt bij een man, dan zak je door je knieën als je de lijnen van deze beauty ziet. Ons eindoordeel: dit is er eentje voor onze bucketlist!

Alpine

De Nederlandse prijs wordt midden 2017 bekend gemaakt. De Alpine A110 Première Edition was afgelopen december te reserveren en daar ben je nu helaas te laat voor. Maar wees gerust, in 2018 wordt de volgende serie geproduceerd!

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Altijd al een kijkje willen nemen in de Tesla fabriek in Tilburg?
Zo nu en dan heb je geluk, dan nodigt Tesla toekomstige Tesla-eigenaren én...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *